Başkan Kılca’dan ASKON’a ziyaret

Başkan Kılca’dan ASKON’a ziyaret
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı ve yenetimini ziyaret etti

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ASKON Konya İl Başkanı Atillas Sinacı’yı ziyaret etti. Ziyarette ASKON Konya Şube Başkan Vekili Taner Doğan, Başkan Yardımcısı Osman Oflaz, Mehmet Akif Savaş, Zeliha Üzümcü, Genel Sekreter Muaz Gülyiğit de hazır bulundu.

ASKON’un çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Kılca, iş dünyasının taleplerine cevap vermede tüm gayretleri gösterdiklerini dile getirdi.

Başkan Kılca, “Siz iş adamları bu ülke ve bu şehir için çok önemlisiniz. Üretip ihraç ederek şehir ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyorsunuz. Biz de sizler için elimizden geleni yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda Karatay sınırlarımızda yer alan büyük sanayi siteleri ile ilgili altyapı ve üst yapı çalışmalarımız sürüyor. Asfalt işlemlerini büyük oranda bitirdik. Yeni tamamlanan sanayi bölgelerimez 25 bin ton asfalt döktük. Birçok sanayi bağlantısı cadde-sokakları bitirdik. Asfaltı olmayan sanayilerimizin yöneticileri de bize başvuruda bulunsun” dedi.

Karatay olarak şehrin turizmine yönelik yatırımlara da önem verdiklerinin altını çizen Kılca, “Karatay Termal’in açılması Konya için büyük önem taşıyor. Şehrimiz artık bir termal tatil alternatifi oldu. 112 odalı bir otelimiz var. İsmil bu anlamda bizim için bir fırsat. Burada termal su çıkan her alanı değerlendireceğiz. Ama en önemlisi termal seracılık projelerimiz. Şu an termal seracılık için sondajlarımız 800 metreyi geçti. Çok kısa sürede tamamlayıp İsmil’i termal turizmin yanında tarımsal olarak üretim yapan bir bölge haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

askon-haan-kilca-2.jpeg

Ziyaretten son derece memnun kaldığını dile getiren ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı da, “Özelde Türkiye, genelde dünya 10 aydır kritik bir süreçten geçiyor. Küresel pandeminin en büyük etkilediği alan ekonomi oldu diyebiliriz. Ama biz bu süre zarfında garddan düşmedik. Sağlık bakanımızın tavsiyelerine uyarak, tüm tedbirlerle üretime devam ettik. ASKON olarak üreticilerimize moral verdik. Bu sürede devletimiz çok büyük destek oldu bizlere. Gerçekten ‘baba’ bir tavırla maddi-manevi imkanları bizler için seferber etti ve iş dünyası zor zamanı atlattı. Allah razı olsun” dedi.

ASKON olarak pandemi süresince sosyal sorumluluk çalışmalarını da devam ettirdiklerini belirten Sinacı, pandeminin ilk günlerinde Konya’daki sağlıkçılara 100 bin maske dağıttıklarını sözlerine ekledi.

askon-haan-kilca-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.