Başkan Özgökçen: Takım iyi olunca biz de iyiyiz!

Başkan Özgökçen: Takım iyi olunca biz de iyiyiz!
Takımla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, iyi yolda olduklarını söyledi

İttifak Holding Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milliyet SKORER'den Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Başkan Özgökçen, görev süresi, Teknik Direktör İlhan Palut'un sözleşmesi ve A Milli Takıma oyuncu seçilmesi başta olmak üzere birçok konuya dair özel açıklamalarda bulundu.

Fatih Özgökçen, göreve geldiği 5 Haziran'dan bu yana geçen süreci değerlendirerek, "5-6 aylık bir süreç oldu. Bu süreç içerisinde biraz alıştık. Şu anda futbol takımı da iyi gittiği için biz de iyi gidiyoruz. Size verilen görevi layıkıyla ve severek yapmak zorundasınız. Bir de yaptığınız işle biraz dertlenmeniz lazım. Biz de göreve geldiğimizden itibaren gerçekten çok yoğun bir çalışma temposu içine girdik. Hem yönetim noktasında, hem transfer, hem taraftar ilişkileri, hepsini bir bütün düşündük. Gelinen süre itibariyle hem futbol takımının başarısı hem basketbol takımının başarısı da dikkate alındığında herhalde iyi yolda olduğumuz söylenebilir. Konyaspor Kulübü başkanı olmak gerçekten gurur verici bir iş." dedi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK

İttifak Holding Konyaspor’un sosyal sorumluluk projelerinden de bahseden Fatih Özgökçen, "Günümüzde iklim, çevre meseleleri hep tartışılıyor. Belki de dünyanın son zamanlardaki en büyük problemlerinden bir tanesi. Spor kulüpleri sadece sporla alakalı iş yapmak zorunda değil. Bir toplumsal duyarlılıkta oluşturmak zorundasınız. Biz de bu noktada dikkat çekmek amacıyla hem insanları futbol, basketbol maçlarına gelişlerini sağlamak hem de sosyal duyarlılık noktasında bir proje başlattık. Bu projemiz Rizespor mücadelesi öncesinde start alacak. 5 pet ya da cam şişe getiren tüm taraftarlarımıza biz ücreti kendimiz karşılamak kaydıyla Rizespor maçına alacağız. Bu tür çalışmalarımız da peyderpey devam edecek." şeklinde görüş belirtti.

Ryan Babel'in takıma transfer olacağı iddialarının sorulması üzerine Başkan Fatih Özgökçen, şunları kaydetti:

"Ryan Babel ile alakalı durumu ben basından öğrendim. Bizim ne öyle bir girişimimiz var ne de öyle bir transfer amacımız, hedefimiz var. Ryan Babel’i belki Konyaspor’a yakıştıranlar olmuştur ama bizim öyle bir düşüncemiz yok net bir şekilde."

İLHAN PALUT HOCAMIZLA ÇALIŞMAYI İSTİYORUZ

Teknik Direktör İlhan Palut'un sözleşmesi ile ilgili değerlendirmeler bulunan Fatih Özgökçen, "Bu kamuoyunda merak edilen bir soru. İlhan Palut hocamızdan tabii ki memnunuz ama bunu 12 haftalık başarıya endeksli olarak söylemiyorum. Genel manada biz ilk geldiğimizde kendisi ile yaptığımız toplantılar, diyaloglar dikkate alındığında hem şehrin karakteriyle hem bizim karakterimizle uyum sağladığını gördük. Dolayısıyla başarılı olmasa dahi, ortada giden bir takım bile olsa biz kendisi ile çalışmayı istiyoruz. İnşallah ilerleyen dönemde de bir sözleşme yenilenmesi yapılabilir."

Fatih Özgökçen, Abdülkerim Bardakcı'nın sorulması üzerine şöyle konuştu:

"Şu an mevcut kadromuzda ilk 11 oynayan, yedeklerde kalan arkadaşlarımızın hepsinden son derece memnunuz. Dolayısıyla hepsi bizim kardeşimiz, evladımız statüsünde. Abdülkerim Bardakçı ile de sözleşme noktasında belirli bir aşamaya gelindi. İnşallah en kısa zamanda görüşmeler nihayete varılacaktır. Süper Lig ilk başlarken şöyle bir şey söylemiştim, biz yıldız oyuncularla oynamak istemiyoruz. Biz de yıldızlaşacak arkadaşlar olmasını çok istiyoruz demiştim. 13.hafta itibariyle Konyaspor’un ligdeki durumundan ziyade oynanan oyun güzel. Bugün ligde mağlup olabilirsiniz, berabere kalabilirsiniz ama hakikaten oynanan oyun futbol taraftarına seyir zevki veriyor. Dolayısıyla ortada güzel bir oyun olduğu için, o oyunu oynayan futbolcu arkadaşlara transfer tekliflerinin ya da değerlendirmeye alınmalarının gayet normal olduğunu düşünüyorum. Resmi olarak soruyorsanız bir kulüp başkanı olarak bana gelmiş bir şey yok ama duyuyoruz, duyumlar oluyor. Resmi bir teklif geldiği zaman biz burada Konyaspor’un menfaatlerini göze alarak bir değerlendirme içerisine gireriz."

Scout ekiplerinin çalışmalarını titizlikle devam ettiğine işaret eden Özgökçen, devre arası transfer döneminde 8-10 futbolcu üzerinde değerlendirme yapılacağının altını çizdi.

MİLLİ TAKIM ELEME MAÇLARINI İSTANBUL'DAN ÇIKARTMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Fatih Özgökçen, milli takım oyuncu seçimleri için ise, "A Milli Takımımızın bir teknik ekibi var. Teknik ekibin verdiği karara ben bir şey diyemem. Şunu söylemek zorundayım. Bizim öncelikle bu eleme maçlarımızı İstanbul’dan çıkartmamız lazım. Futbolun tüm ülke bazında belirli bir düzeye ulaşmasını istiyorsak eğer. Bugün Konya’da, Adana’da her yer olabilir. Bunlar o şehrin insanlarına dahi mutluluk verir. Milli takım seçmeleri yaparken oynanacak maça en yakın performansların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. genel bir performans tabii ki ama birkaç hafta öncesine kadar performansları yüksek oyuncular varsa Anadolu takımlarında bunlardan seçilmesi halinde belki milli takımımız daha iyi sonuçlar alır. Netice itibariyle oranın da bir yönetimi var ve o yönetim karar veriyor. İyi olduğu zaman da kötü olduğu zaman da herkes sonucuna katlanır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.