Başkan Pekyatırmacı 'Peygamberimizin Örnek Hayatını Kendimize Rehber Edinmeliyiz'

Başkan Pekyatırmacı 'Peygamberimizin Örnek Hayatını Kendimize Rehber Edinmeliyiz'
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Peygamber Efendimizin (S.A.V) doğumunun 1449. yıldönümünün idrak edileceği Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Pekyatırmacı kutlama mesajında  da şu görüşlere yer verdi.

“Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed'in (S.A.V) dünyayı şereflendirdiği müstesna bir günü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimizin doğumu, insanlık tarihinin en önemli ve en şerefli olayıdır.Mevlid Kandili, Peygamberimizin örnek hayatını, insanlığa sunduğu evrensel mesajları ve üstün ahlakını anlamak ve üzerinde düşünmek için önemli bir fırsattır.

Hayatı insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin en güzel örnekleriyle dolu olan Peygamber Efendimiz (S.A.V) her davranışı ile insanlığa örnektir. Bize düşen her daim dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi kendimize düstur edinmek ve Onun hayatını kendimize model edinmektir.

Son dönemde İslam dünyasının ve toplumların içinde bulunduğu problemlerin temelinde; Peygamberimizin bütün insanlığa çağrısının gerektiği gibi anlaşılamaması yatıyor. Peygamber Efendimizin evrensel boyutu bulunan ve temelinde insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan çağrısının anlaşılması, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Allah'tan niyaz eder, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.