Başkan Pekyatırmacı: 'Ülkemizin parlayan yıldızını kimse gölgeleyemeyecek'

Başkan Pekyatırmacı: 'Ülkemizin parlayan yıldızını kimse gölgeleyemeyecek'
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Cumhuriyet Bayramı’nın 97.yıldönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Türkiye’nin son yıllarda yaptığı atılım hamleleriyle dünyada parlayan bir yıldız haline geldiğine vurgu yaptı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemiz verdiği kurtuluş savaşıyla  başka devletlerin boyunduruğu altında kalmayı reddederek Nene Hatunlar, Sütçü İmamlar gibi nice kahramanları içlerinden çıkararak Cumhuriyeti inşa etmiştir. Bu günde Azerbaycan’daki kardeşlerimiz benzer şekilde vatanın bir karışını Ermenistan’a vermemek için benzer bir mücadeleyi ortaya koymaktadır. 1923 ruhunu içinde bulunduran Azeri kardeşlerimiz gerekirse tüm dünyaya karşı bu ruhun neler yapabileceğini göstermeye hazırdır. 1923’te Azeri kardeşlerimiz nasıl ki bizim yanımızda oldularsa biz de bugün onların yanındayız. Milli mücadele döneminde ülkemizi işgal etmeyi başaramayan ve topraklarımızdan defettiğimiz Fransa ise bugünlerde İslam’a karşı yaptıkları açıklamalarla aynı düşmanlığı  taşıdıklarını göstermektedirler. Fransa unutmamalıdır ki biz de ecdadımızdan miras aldığımız bu bağımsızlık ruhunu hala taşıyoruz. Nene Hatunların  Sütçü İmamların ruhunu taşıyan nice gençlerimiz bu açıklamaların karşısında gereken tavrı almıştır. Bu sebeple yeni nesilin Cumhuriyetimizin hangi koşullarda kurulduğu bilinci içerisinde olduğunu bilmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Ülkemizi dışarıdan bölmeyi başaramayan dış güçler içimizdeki hainleri kullanarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar ama onlar da başaramayacak, vatanımızı bölemeyecekler. Herkes bilmelidir ki Türkiye sıradan bir ülke değil, Cumhuriyet de sıradan bir rejim değildir. Bu duygularla Türk ve İslam dünyasının umudu olan Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümünü kutluyor,  ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.