Başkan Tutal, 'Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir'

Başkan Tutal, 'Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir'
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyetimizin ilanının 97. yılı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyetimizin ilanının 97. yılı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Mehmet Tutal, yedi düvele karşı tek vücut verilen mücadele sonucu kurulan Cumhuriyetin,  tarih sahnesinde Türk Milletinin yeniden dirilişinin adı olduğunu kaydetti.

Cumhuriyetin mana ve gücünü, milletin ortak iradesi ve imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından aldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Cumhuriyet, vatan için canından olmayı göze alanların, kadınıyla erkeğiyle, tüm yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin mücadele tarihidir. Cumhuriyetin kuruluşunun 97 yılında yeni bir çağın eşiğinde, büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşıyoruz. 

 

Türkiye Cumhuriyeti, belli aralıklarla karanlık mihrakların girişimleriyle içerden ve dışarıdan çökertilme girişimlerine maruz kalmasına rağmen her defasında Milletin iradesiyle üstesinden gelinmiştir.

 

Aziz Milletimiz, Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde dün olduğu gibi bugünde “Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir “ sözünden yola çıkarak vatanına, bayrağına sahip çıkmaya devam edecektir.

 

Ancak son günlerde yaşananlar göstermektedir ki, birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Sahip olduğumuz vatan, bayrak ve millet sevgisi, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için hiç düşünmeden canlarını feda edenlere, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı sorumluluklarımız vardır.

 

Bizler Nene Hatunların, Kâzımkarabekir paşaların ve daha nice kahramanların torunlarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyet'in mimarı olan İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.