Başkan Tutal Öğrencilerle Bir Arada

Başkan Tutal Öğrencilerle Bir Arada
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir İmam Hatip, Kredi Yurtlar Kurumu, Halise Güney ve Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen aşure programlarına katılarak öğrencilerle bir araya geldi...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir İmam Hatip, Kredi Yurtlar Kurumu, Halise Güney ve Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen aşure programlarına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Her yıl okullarında düzenledikleri aşure etkinliğini geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını belirten İmam Hatip Lisesi Müdürü Ebubekir Karakuş,  Aşure gününü ihya etmek ve bu güzel hasleti öğrencilere aşılamak, onlarla yaşamak istediklerini kaydetti.

Bu tür güzel etkinliklerin yaşatılmasının çok hoş olduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün anlamının önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Tutal, “Bu günleri ibadetle, birlik ve beraberlikle geçirmeli, ikramlarda bulunarak birlik ve beraberliği sağlamaya çalışmalıyız. Etkinliği düzenleyen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programlarda Seydişehir Kaymakamı Regaib Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Aşure, Arapça 10 anlamına gelen Aşara kelimesinden türemiş ve Hicretin 61. Yılında Muharrem Ayının 10. Günü yani 10 Ekim 680’de cereyan eden Kerbela olayına işaret etmekte. Bu nedenle İslam ümmeti tarafından oldukça kıymetli bilenen bu gün Seydişehir’de Müftülük, dernekler, okullar gibi çeşitli kuruluşlar tarafından değerlendirildiği gibi mahallelerimizde de çeşitli ikramlar ve etkinlikler ile değerlendiriliyor. İlçede Aşure Günü münasebeti ile uzak yakın herkes hasbi hal edip bir araya geliyor.(Süleyman Sayan-Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.