Başkan Tutal, pazarcı esnafına tebliğde bulundu

Başkan Tutal, pazarcı esnafına tebliğde bulundu
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, pazarcı esnafı ile buluşarak alınan kararları tebliğ etti.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, pazarcı esnafı ile buluşarak alınan kararları tebliğ etti. Koronavirüs  (Covid-19) ile mücadele çalışmaları kapsamında Belediye Başkan Mehmet Tutal Perşembe ve Pazar günü kurulan  halk pazarında  ilçe Hıfzıssıhha Kararıyla yapılan yeni düzenleme hakkında bilgi verdi. Başkan Tutal, yapılan düzenlemeyle birlikte Seydişehir'de  ikamet eden pazarcıların, pazarda eldiven ve maske kullanmak şartıyla tezgah açabilecekleri belirtti.

baskan-tutal-4.jpg

Başkan Tutal, Cumhurbaşkanlığı genelgeleri doğrultusunda Valiliğin almış olduğu kararları Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte uyguladıklarını kaydetti.

İlçe giriş çıkışlarının tamamen yasaklandığını kaydeden Başkan Tutal; marketler ve pazarlarda maske ve eldiven uygulaması zorunlu. Bu hafta pazar yerlerimize İlçe Hıfzıssıha Kurulunun aldığı karar gereği sadece  yerli esnafın satış yapması kararı aldık. Seydişehirli esnaflar Seydişehir'in, Beyşehirli esnaflar Beyşehir'in, Bozkırlı esnaflar Bozkır'ın ihtiyacını karşılayacak, yani her ilçe esnafı kendi ihtiyacını karşılayacak. Kapalı pazaryerimiz Çarşamba ve Perşembe günü , Kızılcalar pazarımız Pazar ve Pazartesi günü açık kalacak" dedi. 

Koranavirüs  ile mücadele için gerekli her türlü önlemi almaya devam edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Tutal; bizim sizlerden ricamız hijyen ve 3 metre aralıkla sosyal mesafeyi korumanız, maske ve eldiven takarak satışlarınızı yapmanız. Biz Seydişehir dışından gelen herkesi seviyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ancak bu elzem bir durum. Ancak bu süreçte çok dikkatli olmalıyız. Seydişehir'de şükürler olsun şu ana kadar bir vaka yok. Bundan sonra olursa dış ilçeler ve illerden gelenlerde olma ihtimali yüksek bu yüzden radikal kararlar almalıyız, alıyoruz da" dedi.

Pazar giriş ve çıkışlarının da kontrol altında tutulacağını kaydeden  Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Gözümüzle göremediğimiz bir virüs bizi evlerimize mahkum etti. Hayat rutin akışında devam etmiyor. Aldığımız kararları uygulayacağız. Pazar yerimizde bulunan esnaflarımızı 3 metre arayla sosyal mesafelerini koruyarak yerleştireceğiz. Pazarda yoğunluk oluşturmayacağız. Sizlerin bizleri anlayışla karşılayacağınızı biliyoruz. Bu süreci atlatana kadar böyle devam edeceğiz. Anlayışınız için  tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.