Başkan Tutal şehit aileleri ile iftarda buluştu

Başkan Tutal şehit aileleri ile iftarda buluştu
 Editör
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı münasebeti ile şehit aileleri ve gazilerle birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında buluştu.

BAŞKAN TUTAL, İLK İFTAR BEREKETİNİ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE PAYLAŞTI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Şehit aileleri ve gazilerle birlik, beraberlik ve kardeşlik iftarında buluştu.

Seydişehir Belediyesi tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna Millet Bahçesinde düzenlenen iftar programına Ak Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Kaymakam Cevdet Bakkal, ilçe protokolü, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mustafa Balcı, Şehit Aileleri ve Yetimleri Dernek Başkanı Yakup Söğüt, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

1-1.jpg

Kendilerini her yıl hatırlayan ve her zaman yanlarında olan Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür eden Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt; “Bugün bir vuslatı yaşıyor olmanın yanında aynı zamanda buruk bir ayrılığı da yaşıyoruz. Çünkü bizlerin her zaman yanında olan, her zaman hatırlayan ve destek veren, Seydişehir’in daimi hizmetkarı ve yaptığı eserlerle adını ölümsüzleştiren Belediye Başkanımız Mehmet Tutal le son iftarımızı yapıyoruz. Bizlere verdiği destek ve değerden dolayı şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına başkanımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluk diliyorum” şeklinde konuştu.

''BİZLERİ KIRMAYARAK DAVETİMİZE İCABET ETTİĞİNİZ İÇİN SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ''

Şehitliğin çok özel ve farklı bir kavram olduğunu, İslam'dan başka inançlarda da böyle bir kavramın olmadığını kaydeden Başkanı Tutal; “Şahadeti biz Uhud'dan, Bedir'den, Hendek'ten biliriz. Peygamberlikten sonraki ilk mertebe, şehitlik mertebesindedir. Ne mutlu ki bu mertebe ulaşabilenlere. Cenab-ı Allah, cennette şehitlerimizle beraber olmayı bizlere nasip etsin. Biz ne kadar sizlerin yanında olsak, ne kadar sizlere hizmet etsek azdır. Sizlerle birlikte olmak, sizlere hizmet etmek benim için bir onurdu. Bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyor hayırlı akşamlar diliyorum. Haklarınızı helal edin” dedi.

1-1.jpg

Kaymakam Cevdet Bakkal, “Siz değerli şehit yakınlarımızla bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, siz şehit ailelerimiz ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“SİZLERİN EVLATLARI ÜLKEMİZDE HERKESİN EVLADIDIR''

Konya Milletvekili Latif Selvi, “Sizlerin evlatları ülkemizde herkesin evladıdır. Çünkü bir ülke, bir toplum kahramanlarının verdiği mücadelenin mirası üzerine kurulur. İşte bu doğrultuda bu yiğitlerimiz gözyaşlarımızla içimiz sızlaya sızlaya şehitlik mertebesine erdiler. Her şeyden önemlisi bu topraklar bize o kahramanların emanetidir. Bunun hakkını korumalıyız ve bize bırakılan mirası şehitlerimize yakışır şekilde korumalıyız. Sizler o kahramanlarımızın yakınları olarak bu ülkede başını dik olarak hayatınızı sürdüreceksiniz” ifadeleri kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Söğüt ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Balcı tarafından Başkan Mehmet Tutal’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.