Başkan Tutal: Üzerimize düşen neyse yapmak istiyoruz

Başkan Tutal: Üzerimize düşen neyse yapmak istiyoruz
 Editör
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebeti ile ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebeti ile ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam ve basın mensupları katıldı.

Başkan Tutal’ın her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Seydişehir’de görev yapan basın mensuplarının bir araya getirdiğini ve önemli bir birlikteliğe vesile olduğunu kaydeden Cemiyet Başkanı Ali Saylam, Başkan Tutal’a teşekkür etti.

1-8.jpg

Demokrasilerin en önemli unsurunun özgür gazetecilik olduğunu belirten Başkan Saylam; “Hem ülke yönetiminde, hem de ilçe yönetiminde gazeteciliğin mutlaka önemli bir yeri vardır. Gazeteciliğin olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Bir ilçenin ekonomisinin büyüklüğü o ilçenin medyasının büyüklüğüyle eşdeğerdir. Seydişehir’in büyümesi için de son yıllarda büyük atılımlar gerçekleşti. Biz de bu konuda üzerimize düşen neyse yapmak istiyoruz. Bu büyümenin hem medya, hem de gelişim ve dönüşüm açısından daha yüksek seviyede olmasını arzu ediyoruz. Daha kolay bir çalışma ortamında mesleklerini icra etmeleri dileğiyle, tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.” dedi.

Objektif ve adil haber çıkartma noktasında gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Başkan Tutal: “gazetecilik gerçekten büyük emek gerektiren, zorlu bir meslektir. Bu zor işi başarabilen gazetecilerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Bugün vesilesiyle Gazze’de son 3 ayda vefat eden gazeteci sayısı 112 ‘dir. Bu rakam azımsanmayacak derecededir. Bugüne kadar ilçemizde vefat eden gazetecilerimiz başta olmak üzere vefat eden tüm gazetecilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Seydişehir kültürüyle, eğitim seviyesiyle, sosyal yapısı, basın kalitesiyle öne çıkan ve farklılığı olan bir ilçe. Bundan dolayı ilçemizle gurur duyuyoruz. Yapıcı olan eleştirileri alıyoruz, değerlendiriyor, hasbihal ediyoruz. Sizlerin görüş ve düşünceleri bizim için bir rehberdir. Yapılması gereken ve müdahale gereken konuları değerlendiriyoruz. Ben bu bağlamda ilçemizdeki gazetecilere teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Tutal programda basın mensuplarına ilçeye yapmış olduğu yatırımlar, çalışmalar ve yapmayı hedeflediği projeler hakkında bir sunum gerçekleştirirken, basın mensupları ile birlikte sohbet ederek Seydişehir’in sorunları ve yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.