Başkan  Tutal'dan Kaymakam Özyiğit'e Vefa Yemeği

Başkan  Tutal'dan Kaymakam Özyiğit'e Vefa Yemeği
Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in Malatya’ya Vali Yardımcısı olarak atanması nedeniyle Seydişehir Belediye Başkanı

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in Malatya’ya Vali Yardımcısı olarak atanması nedeniyle Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal tarafından, onuruna verilen yemeğe Seydişehir protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaymakam Özyiğit'in onuruna düzenlenen yemekte kürsüye gelerek konuşma yapan protokol üyelerinin duyguları, dilekleri temennileri aynı idi.

Gecede Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tarafından Kaymakam Özyiğit'in Seydişehir'de görev yaptığı süre içerisinde çalışmalarının yer aldığı video gösterisi izletildi.

Kaymakam Özyiğit’in Seydişehir’den ayrılmasının üzücü ve büyük bir kayıp olduğunu ifade eden  duygusal konuşmaların yapıldığı yemekte Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, S.Ü Rektörü Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Siyasi Parti İlçe Başkanları ve STK temsilcileri konuşma yaptı.
 

Başkan Tutal “Seydişehir Kendi Ayarlarına Döndü"
Seydişehir'e geldiği günden  itibaren Seydişehir'de huzur ikliminin oluştuğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;"1,5 yıl önce bir kardeşimiz geldi Seydişehir'e . Fazla değil bir hafta sonra Seydişehir kendi ayarlarına, kendi birliğine, özüne  ve  kardeşliğine döndü. Kurumlar arasında hiç bir sıkıntı, çatışma, dedikodu , kırgınlık yaşanmadı. Şovdan , dedikodudan uzak ,sadece Allah rızası için, işini hukuka göre yapan ve öne çıkma arzu ve isteği olmayan bir insandı. Biz Kaymakam Beyi Allah rızası için sevdik. Seydişehir gerçekten huzur iklimine dönüştü. Bir yerde başarını olması için , huzurun olması gerekir. Huzur iklimini kendisi,Seydişehir'de tesis etti. Bu gün hepimiz buradayız, STK başkanlarımız, siyasi parti ilçe başkanlarımız, muhtarlarımız, kurum müdürlerimiz ile birlikteyiz  biz oyuna gelmeyiz , tarih boyunca bizi  birbirimizi düşürmek istediler. Ama bu birliğimiz beraberliğimiz devam ettiği sürece milli birlik ve beraberliğimiz korunduğu müddetçe  taşeron örgütlerin ağababalarının süper güçlerin ve örgütlerinin, bize yapabileceği bir şey yok. Yeter ki biz birliğimizi beraberliğimizi ,kardeşliğimizi bozmayalım. Memleketimizde Allah rızası için hizmet eden hiç bir hesabı kitabı olmayan , mütevazi insanlara ihtiyacı var. Ben kendisine yeni görev yerinde başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin.

Rektör Şahin ”Kaymakam Bey , Bir İnsanın Hayatı Boyunca İşte Dostum Diyebileceği Bir İnsan “

Seydişehir'in kendisi için her zaman nostalji olduğunu, çocukluğunun geçtiği , eğitiminin ilk dönemini tamamladığı bir şehir olduğunu kaydeden S.Ü.Rektörü Mustafa Şahin;”Seyid şehridir. Sayın Kaymakamımızın buradan başka bir göreve gidiyor olması vesilesi ile bir buluşma gecesidir “şeklinde konuştu.

Tarihin kalın harflerle yazıldığı bir dönemin yaşandığını belirten Rektör Şahin;”bu günler çok önemli günlerdir. Tarihi olaylar bugünden yarına değişmez, bir günde de ortaya çıkmaz. Bir süreçtir. Bu sürece İnşallah bizler, ülkemizi, insanlarımız için sonu mutlu bitecek bir süreçtir" dedi.

Bakan Yardımcısı Tüfekci”Hizmet Konusunda Hamleler Yaptı”

Kaymakam Özyiğit’in ilçeye gelişinin az bir süre olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci,” hizmet konusunda hamleler yaptı, adımlar attı. Bunlara şahit olan bir kardeşinizim. Gerek Belediye Başkanımızla, gerekse siyasi parti ilçe başkanlarımızla, gerek STK’larımızla kaymakam bey uyumlu çalıştılar. Beraber birlikte organize oldular. Tabi bizlerde Anakara ayağında gücümüz yettiğince hizmet etmeye bir şeyler yapmaya gayret ettik. Arzu edilen de buydu’’dedi.

Seyyid Harun Veli, Memiş  Efendi  ve  Şeyh Hacı Abdullah  Efendinin sevgisi ile onların  düşündüğü, inandığı duygularla  bu vatana  hizmet etmeye  çalıştığını kaydeden Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit;"  Seydişehir'i çok seviyoruz.Seydişehir de  kısa  bir  dönem  oldu ama  elimizden geldiği  kadarı ile hizmet etmeye  çalıştık.Bizde  ayrılık gayrlılık  yok.Biz insanı insan olduğu için  seviyoruz. Allah  sevdiği için seviyoruz.Allah'ın sevdiklerini seviyoruz.Allah'la  beraber  birlikte  seviyoruz.Bu sevgi ile  gönlümüzde ayrılığa  yer yoktur.Hangi düşüncede olursa olsun, insansa kalbimizde yeri var.Bizim  makam  mevki sevgimiz yok.Biz yeter ki bu vatana  bu millete hizmet edelim onurumuzla  şerefimizle yaşayalım.Bizim için  yeter.’’diyerek veda yemeğine  katılanlardan  helallik istedi.

Protokol Tam Kadro Katıldı
Her kesimden çok sayıda davetlinin katıldığı Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in veda yemeğine Orman ve  Su İşleri  Bakan  Yardımcısı Harun  Tüfekçi,Selçuk  Üniversitesi Rektörü Mustafa  Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş,Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman,  Orman   Bölge  müdürü Bekir  Karacabey, Konya  Şeker Yönetim  Kurulu Başkanı Yavuz Kayhan Selçuk Üniversitesi  Genel Sekreteri İbrahim  Halıcı,Bozkır  Belediye  Başkanı İbrahim  Gün,Yalıhüyük  Belediye  Başkanı Hasan Koçer,Ak Parti İlçe  Başkanı  Mustafa  Konurer,CHP İlçe  Başkanı  Yunus  Uysal,MHP  İlçe  Başkanı Abdullah Söğüt, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetimi, STK Başkanları , Muhtarlar, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri,Belediye  Birim  Müdürleri ve  Basın  Mensupları katıldı.

(Süleyman Sayan)

e611723a-1431-458d-9db5-d580c18a4379.jpg

 

dsc_0002.jpgdsc_0124-001.jpg

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.