Başkan Tutal'ın Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Tutal'ın Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı...

Süleyman Sayan'ın haberi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.Başkan Mehmet Tutal mesajında; 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirterek, bir ailenin en büyük yapı taşının kadın olduğunu; ailede birlik, dirlik ve huzurun kaynağı çocukların ilk öğretmenleri ve en güçlü koruyucuları olduğunu belirtti.

Başkan Mehmet Tutal, “Kâinatın Efendisi Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimiz hayatı boyunca hanımlara hürmette kusur etmemiş ve her zaman kutsal bir emanet olarak görmüştür. Efendimiz (a.s.) peygamberliği ve İslam’ın başlaması ile kadınlar baş tacı, saygının ve hürmetin timsali olmuşlardır. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v.) veda hutbesinde, "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır.” Buyurarak, kadınlara verilmesi gereken sevginin, saygının ve hakların erkekler üzerinde mesuliyet olduğunu vurgulamıştır.

Analarımızın da, biz evlatlar olarak üzerimizde hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz hakları vardır. “Cennet Anaların Ayaklarının Altındadır” hadisi bize cennete gitmenin Anneye saygı, sevgi ve hürmetten geçtiğine işaret etmesi, kadınlarımızın bizlere birer emanet olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Dünya üzerinde en büyük liderlerin yine annelerin yetiştirmiş olduğunu da unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor; şefkat, merhametin timsali analarımızı ve tüm dünya kadınlarını saygı ve hürmetle selamlıyorum.'' Dedi.(Süleyman Sayan- Pusula)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.