Başkentte hayvancılığa belediye desteği

Başkentte hayvancılığa belediye desteği
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara canlı hayvan desteğine Çamlıdere, Nallıhan ve Güdül'de devam edecek

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara canlı hayvan desteğine Çamlıdere, Nallıhan ve Güdül'de devam edecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığındaki Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, küçükbaş hayvancılığa destek sunulmasını öngören iki başkanlık yazısının oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi.

Buna göre, kırsal alanlarda hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara canlı hayvan desteğine Çamlıdere, Nallıhan ve Güdül'de devam edilecek.

Ankara'da hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi ve kırsal kesimin ekonomik olarak desteklenmesinin öngörüldüğü belirtilen başkanlık yazısında, kişisel veya kooperatif başvurularında bedelin yüzde 25'inin talep edenlerce karşılanması gerektiği, bireysel başvurularda yetiştirici başına 50 baş, kooperatif olarak başvurulması halinde de kooperatif başına 300 baş anaç kıvırcık koyun ve anaç Ankara Keçisi desteği verilmesinin söz konusu olacağı kaydedildi.

Talep edilen 50 anaç koyun başına 1 adet koç, 50 anaç Ankara Keçisi için ise 1 adet teke desteğinin sağlanacağı ifade edilen başkanlık yazısında, ilk etapta kıvırcık koyun desteği için Çamlıdere, Ankara Keçisi için ise Nallıhan ve Güdül ilçelerinin seçildiği bildirildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.