Başkentte kültür sanat

Başkentte kültür sanat
CSO'nun şef Hakan Şensoy yönetiminde bugün ve yarın vereceği konserde, keman sanatçısı Tahi̇r Aydoğdu sahne alacak- Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı ile Ankara Devlet Opera ve Balesince yarın "Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri" düzenle

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), keman sanatçısı Tahi̇r Aydoğdu'nun sahne alacağı konserinde, Türk musikisi eserlerini, batı müziği enstrümanlarıyla buluşturacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, başkentte, kültür sanat etkinlikleri açısından canlı bir hafta yaşanacak.

Başkentte bu haftaki etkinliklerden bazıları şöyle:

- Tiyatro

Akün Sahnesi: Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" oyunu, 22 ve 23 Mart'ta sahnelenecek. Oyunda, Arjantin'de yaşanan cunta ve baskı döneminde birbirine aşık olan Pedro ve Maria'nın hayata tutunma hikayesi, dans eşliğinde anlatılıyor.

Altındağ Tiyatrosu: Kötülük, hırs, ihtiras dolu üç kişinin cinayet ve soygun planlarının öyküsünün anlatıldığı "Kuaförde Bir Gün", bugün, yarın, 19 ve 20 Mart'ta beğeniye sunulacak.

Aynı sahnede Gülşen Karakadıoğlu'nun yazdığı, Vacide Öksüzcü'nün yönettiği "Nehir", 22 ve 23 Mart'ta izlenebilecek.

Büyük Tiyatro: Jordi Galceran'ın kaleminden Sinan Pekinton'un rejisiyle hazırlanan "Grönholm Metodu", 20 Mart'ta izleyicisiyle buluşacak. Acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı "profesyonellik" ve "fedakarlık" kavramlarını sorgulayan oyun, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara komediyle sunuyor.

Cüneyt Gökçer Sanhnesi: Haldun Taner'in ölümsüz eseri "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Ali Düşenkalkar'ın yönetmenliğinde bugün, yarın ve 19 Mart'ta sahneye konulacak.

Küçük Tiyatro: Şirin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" bugün, yarın, 19 ve 23 Mart'ta sahnelenecek.

Aynı sahnede Sophi̇e Smi̇ley'in yazdığı, Egemen Demi̇rci̇oğlu'nun çevirdiği, Hali̇l Doğan'ın oyunlaştırdığı "Canım Ailem", Batuhan Yalçın'ın rejisiyle minik izleyicilerin karşısında olacak. Down sendromlu Metin'in hikayesinin anlatıldığı oyun, yarın, 20 ve 22 Mart'ta beğeniye sunulacak.

Oda Tiyatrosu: "Koku" romanının yazarı Patrick Süskind'in pek çok dilde oynanan oyunu "Kontrabas", Hale Kuntay'ın çevirisi, Metin Belgin'in rejisiyle bugün, yarın ve 19 Mart'ta seyirciyle buluşacak.

Stüdyo Sahne: Kadın, erkek ilişkilerinin ele alındığı "Kocasını Pişiren Kadın", yarın ve 20 Mart'ta izlenebilir.

Tatbikat Sahnesi: Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillik, zaaf ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", 22 ve 23 Mart'ta sahneye konulacak.

Ziraat Sahnesi: Mi̇haylovi̇ç Dostoyevski̇'nin ölümsüz eserinden uyarlanan "Yeraltından Notlar", Erdinç Doğan'ın rejisiyle bugün, yarın ve 19 Mart'ta sahnelenecek. Murat Çi̇damlı, Suat Karausta, Aslı Artuk Şener, Berk Baykut, Petek Ocakçı'nın rol aldığı oyunun kostümleri Çevren Sarayoğlu, dekoru ise Ender Ünver'e ait.

Şinasi Sahnesi: "Grönholm Metodu" adlı oyun, 22 ve 23 Mart'ta seyirciyle buluşacak.

- Opera ve bale:

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 25 Ekim'de dünya prömiyerini yaptığı "Kalp Korusu"nu, Leyla Gencer Sahnesi'nde 20 Mart'ta çocukların beğenisine sunacak.

Viyana operetlerinin klasikleri arasında yer alan, Johann Strauss'un üç perdelik eseri "Çingene Baron" 19 Mart, "Kanlı Nigar" müzikali 22 Mart, Wolfgang Amadeus Mozart'ın "Saraydan Kız Kaçırma" operası 23 Mart'ta Opera Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası Komutanlığı ile Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra ile korosu, "Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri" verecek. Metin Tufan yönetimindeki konser, Opera Sahnesi'nde yarın dinlenebilecek.

- CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının şef Hakan Şensoy yönetiminde bugün ve yarın vereceği konserde, keman sanatçısı Tahi̇r Aydoğdu sahne alacak.

Türk musikisi eserlerinin, batı müziği enstrümanlarıyla buluşacağı konserde, Yalçın Adıgözelov'un "Bayram Uvertürü", Haçatur Aveti̇syan'ın "Kanun Konçertosu No.2 Mi̇nür", Nuretti̇n Beken'nin "1. Senfoni İstanbul Masalları" seslendirilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.