Başkent’te termometreler 40 dereceyi gördü

Başkent’te termometreler 40 dereceyi gördü
Başkentte termometreler 40 dereceyi görmesine rağmen Ankaralılar caddeleri boş bırakmadı.

Yurt genelinde artan sıcaklar Başkentlileri bunaltmaya devam ediyor. Termometreler 40 dereceyi görmesine rağmen Ankaralılar caddeleri boş bırakmadı.

Başkent Ankara'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi hayatı olumsuz etkiledi. Hafta başından itibaren etkisini artıran sıcaklık, Ankara merkezde 40 dereceye kadar ulaştı. Vatandaşlar, bunaltıcı sıcaklara rağmen caddeleri boş bırakmadı.

"Bol bol su tüketiyoruz"

Esnaf Murat Kaplan, son günlerde artan sıcaklıklarla ilgili olarak, "Hava gayet sıcak. İçerisi döner ateşinden dolayı daha da sıcak oluyor. Ateşin başında zorlanıyoruz. Bol bol su tüketiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Bu sıcakta zor yani. Ateşin sıcaklığı olunca daha zor oluyor tabii" ifadelerini kullandı.

İşletme sahibi Hakkı Arslantaş ise döner ateşinden etkilendiklerini söyleyerek, "Yaptığımız iş itibarıyla bulunduğumuz ortam çok sıcak. İki tane döner ocağımız, bir tane ızgara ocağımız yanıyor. Perişan ediyor bu durum bizi. İllaki etkileniyoruz. Fırsat buldukça dışarıya çıkıyoruz. Allah büyük, bu günler de geçecek inşallah" dedi.

Taksi şoförü Hüdaver Demirkıran ise şunları söyledi:"Bunaltıcı bir sıcaklık var. Asfaltın sıcağı, motorun sıcağı, güneşin sıcağı çok kötü yakıyor ortalığı. Şu an aldığımız bir önlem yok. Yapacağımız bir şey de yok."

Meteoroloji uzmanları ise mevsim normallerinin üzerinde olan bu sıcaklıklarda dışarıya çıkılmamasını tavsiye ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.