Basketbol: THY Avrupa Ligi

Basketbol: THY Avrupa Ligi
Panathinaikos: 76 - Fenerbahçe: 71

Salon: Olimpik Spor Merkezi

Hakemler: Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Carmelo Paternico (İtalya), Saso Petek (Slovakya)

Panathinaikos: Jankovic, Raduljica 13, Gist 8, Calathes 9, Williams 14, Haynes 6, Fotsis 6, Feldeine 8, Diamantidis 6, Kuzmic 6

Fenerbahçe: Udoh 19, Bogdanovic 9, Vesely 12, Ali Muhammed 16, Datome 7, Melih Mahmutoğlu 6, Kalinic 2, Hickman, Barış Hersek

1. periyot: 15-20

Devre: 36-36

3. periyot: 55-53


ANKARA (AA) - THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 8. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'a 76-71 yenilerek, gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, Vesely ile pota altında bulduğu basketlerle rakibine üstünlük sağladı ve ilk periyotu 20-15 önde kapadı.

İkinci yarıda savunmasını sertleştiren Panathinaikos, maça dengeyi getirdi. Fenerbahçe, Udoh ile rakibine karşılık vererek oyuna tutunurken, ilk devre 36-36 eşitlikle geçildi.

Üçüncü periyotta iki takım da başa baş bir oyun sergilerken, Raduljica ve Williams ile sayılar üreten ev sahibi Panathinaikos, son periyoda 55-53 önde girdi.

İyi savunmasını son çeyrekte de sürdüren Yunanistan ekibi, üç sayı gerisinden bulduğu sayılarla farkı biraz daha açarak, mücadeleden 76-71 galip ayrıldı.

Maçın en skorer isimleri, Fenerbahçe'de 19 sayı kaydeden Udoh ve 16 sayıyla oynayan Ali Muhammed oldu.

THY Avrupa Ligi Top 16 turunda çıktığı 7 maçı da kazanan sarı-lacivertli ekip, bu sonuçla ilk yenilgisini aldı. Yunan temsilcisi ise gruptaki 5. galibiyetine imza attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.