Basketbol: ULEB Avrupa Kupası

Basketbol: ULEB Avrupa Kupası
Galatasaray Odeabank: 93 - Pınar Karşıyaka: 65- Sarı-kırmızılı ekip, ULEB Avrupa Kupası'nda çeyrek finale yükseldi


Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Sergio Silva (Portekiz), Gentian Cici (Arnavutluk)

Galatasaray Odeabank: McCollum 21, Sinan Güler 5, Schilb 17, Micov 13, Lasme 13, Göksenin Köksal, Davis 11, Green 13, Jerrells, Ege Arar, Dusan Cantekin, Şafak Edge

Pınar Karşıyaka: Jones 5, Can Altıntığ 10, Carter, Gabriel 18, Iverson 9, Kerem Gönlüm 8, Wright 9, Kenan Sipahi 2, Muhammed Baygül, Soner Şentürk 4

1. Periyot: 20-20

Devre: 43-32

3. Periyot: 70-51

Beş faulle çıkan: 39.00 Jones (Pınar Karşıyaka)


İSTANBUL (AA) - Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçında Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka'yı 28 sayı farkla, 93-65 yendi.

Sarı-kırmızılı ekip bu skorla, ilk maçı 67-64 kaybetmesine rağmen ULEB Avrupa Kupası'nda çeyrek finale yükselen taraf oldu. Galatasaray Odeabank, çeyrek finalde Bayern Münih-Alba Berlin eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmaya Gabriel ve Iverson'ın basketleriyle başlayan Pınar Karşıyaka'ya, Galatasaray Odeabank, Lasme ve McCollum'un sayılarıyla karşılık verdi. Iverson'la boyalı alandan skor üretmeye devam eden konuk ekip karşısında Micov, Schilb, McCollum ve Lasme'yle basketler bulan sarı-kırmızılılar, 7. dakikada içinde 5 sayılık farka ulaştı: 15-10. Pınar Karşıyaka, Can Altıntığ, Gabriel ve Jones'un sayılarıyla skora yeniden dengeyi getirirken, ilk periyot 20-20'lik eşitlikle geçildi.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte Galatasaray Odeabank, Micov'un üçlüğüyle 14. dakikayı 28-24 önde geçti. Kerem Gönlüm ve Gabriel'in basketleriyle skora dengeyi getiren İzmir ekibi karşısında, özellikle üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 11-0'lık bir seri yakalayan (39-28) sarı-kırmızılılar, devrenin son bölümünde de Davis'in ürettiği sayılarla soyunma odasına 43-32 önde gitti.

Üçüncü periyodun başında Davis ve Micov'la sayılar bulan Galatasaray Odeabank, yaptığı etkili savunmanın ardından yakaladığı 9-0'lık seriyle 25. dakika içinde farkı 20 sayıya çıkardı: 58-38. Can Altıntığ ve Wright'la farkı azaltmaya çalışan Pınar Karşıyaka karşısında Schilb, Lasme ve Green'le skorer bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar, son periyoda 70-51 önde girdi.

Müsabakanın dördüncü periyodunda Sinan Güler ve Green'le üst üste basketler bulan Galatasaray Odeabank, 32. dakika içinde skoru 79-54'e getirdi. İlerleyen bölümde Iverson, Soner Şentürk ve Can Altıntığ'la sayılar bulan konuk ekibin farkı azaltmasına izin vermeyen ev sahibi takım, Schilb, Davis, McCollum ve Green'in basketleriyle salondan 93-65 galip ayrıldı.

Galatasaray Odeabank'ta 21 sayı kaydeden McCollum, maçın en skorer ismi oldu. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Schilb 17, Micov, Lasme ve Green on üçer sayıyla, alınan farklı galibiyete katkıda bulundu. Pınar Karşıyaka'da ise 18 sayı üreten Gabriel'in çabaları, yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.