Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
A Milli Kadın Takımı Başantrenörü Akkaya:"Herkes katkıda bulundu"- Romanya Başantrenörü Popov:"Türkiye, aleyhimize çalınan iki hücum faulünün ardından farkı açtı. Bu konuda çok kızgınım. O sırada iki ya da üç fark vardı"

CLUJ (AA) - A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Aziz Akkaya, 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde Romanya'yı 56-45 yendikleri maçta tüm oyuncuların katkı yaptığını söyledi.

Akkaya, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, aldıkları galibiyete rağmen Romanya karşısındaki basketbolun kendilerine yetmeyeceğini belirterek, "Sakatlarımız bulunuyor ancak geçmişten gelen kazanma özelliğimiz var. Herkes katkıda bulundu. Hücumda etkili organize olursak daha iyi takım oluruz" dedi.

Takımın eski başantrenörü Ekrem Memnun ile başlayan bir plan ve programlarının bulunduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Önümüzde olimpiyat süreci var. Bu plan ve program doğrultusunda ilerliyoruz. Türk oyuncuların da fazla süre alamaması bizi etkiledi. Tabii üzerimizde baskı var. 35 senedir antrenörlük yapıyorum. Eski milli oyuncular da buradaydı. Yenilseydik onlar da mutsuz olacaktı. Biraz da onlar için oynadık. Galibiyeti onlara hediye ediyorum."

Sakat oyuncularla ilgili bilgi veren Akkaya, "Pelin Derya Bilgiç'in aşil tendonunda sorun var. Tilbe Şenyürek'in ise orta kulağında sıkıntı bulunuyor. Cansu Köksal daha önce sakatlık geçirmişti, yine ayak bileğinin üstüne düştü" diye konuştu.

Romanya karşısında milli takımın en etkili ismi olan Quanitra Hollingsworth ise iyi oynayıp istediklerini aldıklarını kaydetti.

Tecrübeli oyuncu, Lara Sanders'in yerine davet edilmesinin üzerinde baskı yaratıp yaratmadığı sorusu üzerine "Baskı oluşturmadı. Her zaman hazırım. Onun sakatlığına üzüldüm" değerlendirmesinde bulundu.


- Popov: "Türkiye tecrübeli takım"


Romanya Başantrenörü Miroslav Popov ise Türkiye'nin çok iyi ve tecrübeli bir takım olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, aleyhimize çalınan iki hücum faulünün ardından farkı açtı. Bu konuda çok kızgınım. O sırada iki ya da üç fark vardı. Bu faullerin ardından fark açıldı, ondan sonrası bizim için çok zor oldu. Türkiye'yi sürekli kovaladık ama yetişemedik" diye konuştu.

Romanya Milli Takımı'nın oyuncusu Gabriela Marginean ise Türkiye ile aralarında kalite farkı olduğunu belirterek, "Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda ve olimpiyatlarda oynadı. Avrupa Şampiyonası'nda madalya aldılar" ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.