Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Özmeriç: "İkinci yarıda rotasyon darlığından dolayı ritim kaybına uğradık" - Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti: "Bir şey olduğunuzu zannettiğiniz zaman, hiç oluyorsunuz"


ANKARA (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş'a 84-71 yenilen Rönesans TED Ankara Kolejliler'in başantrenörü Hasan Özmeriç, dar rotasyondan dolayı ritim kaybı yaşadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özmeriç, rakiplerinin çok formda olduğunu belirterek, "İlk yarıda istediklerimizi yapabildik. İkinci yarıda rotasyon darlığından dolayı ritim kaybına uğradık" dedi.

Maçı 13 sayı farkla kaybedecek bir mücadele sergilemediklerini aktaran Özmeriç, son 2,5 dakikada hem hücumda hem de savunmada kırıldıklarını vurgulayarak, "Yerli oyunculardan istediğimiz verimi bu maçta alamadık. Maçı kazanabilmek için hem yabancı hem Türk oyuncuların katkı vermesi lazım. Türk oyuncular da rotasyonda bizim için değerliler. Kazandığımız tüm maçlarda Türk oyuncuların katkısı vardı ama bugün bunu yapamadık" diye konuştu.


- Darüşşafaka Doğuş cephesi

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, yoğun maç trafiğinde kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

Basketbolun öncelikle mental bir oyun olduğuna dikkati çeken Mahmuti, "Bir şey olduğunuzu zannettiğiniz zaman, hiç oluyorsunuz. İlk yarıda istediğimiz oyunu oynayamadık. Maç boyunca rakibimize kolay hücum ribaundu verdik ve hepsi de sayıyla sonuçlandı. Yine de ikinci yarıda 13 sayılık bir galibiyet elde ettik. İçinde bulunduğumuz maç trafiğinde bunu elde etmek önemli ama bazı şeyleri de görmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.