Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Banvit Başantrenörü Ernak:"Birinci periyotta ağzımızın payını aldıktan sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü periyotta yaptığımız değişken savunmayla kazandık" - Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:"Gerçekten mükemmel bir ilk yarı oynadık. Çok açık olarak üçüncü


BALIKESİR (AA) - Banvit Başantrenörü Selçuk Ernak, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'yi 76-75 yendikleri maçın son 3 çeyreğinde iyi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ernak, zor bir süreçten geçtiklerini ve sorumluluk bilinciyle hareket eden oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti.

Fenerbahçe gibi takımların tek düze basketbol ile yenilemeyeceğini belirten Ernak, "Biz birinci periyotta ağzımızın payını aldıktan sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü periyotta yaptığımız değişken savunmalarla kazandık. Oyuncularımızın akıllarını bu işe yatırması bizim karımıza oldu. Sezon sonuna kadar bu dikkati ve konsantrasyonu sürdürmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Antrenörlerin, federasyonda hakem komitesiyle yaptıkları toplantılarda standart konusunda serzenişte bulunduğunu anımsatan Ernak, "O standartlarla alakalı maalesef gelişme kaydedemiyoruz. Bunu da kazandığımız bir gün söylemek istedim. Lütfen burada herkes daha fazla özen göstersin. O standarda hepimizin sahip çıkması lazım" diyerek sözlerini tamamladı.


- Obradovic'ten oyuncularına teşekkür


Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise oyuncularına Banvit karşısında gösterdikleri mücadele için teşekkür etti.

Takım olarak çok fazla sıkıntılarının bulunduğu bir dönemden geçtiklerini belirten Obradovic, şunları kaydetti:

"Ritim olarak da bazı oyuncularımın her maçta çok çok uzun süreler oynaması imkansız. Gerçekten mükemmel bir ilk yarı oynadık. Çok açık olarak üçüncü periyotu iyi oynayamadık, kötü geçirdik. Özellikle 6 top kaybı yaptık o periyotta. O da maçın buraya gelmesine neden oldu. Üçüncü periyodu kötü oynamamızın nedeni de top kayıplarıydı. En kritik dönemde rakibimizin avantaj sağladığı süreçte biz tekrar oyuna ortak olmanın yolunu bulduk. Gerçekten oyuncularımızın bu mücadelesinden dolayı kendilerini kutlarım. Banvit takımı iyi bir karaktere sahip. Her maçlarında ciddi mücadele ediyorlar, onları da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.