Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Fenerbahçe'nin başantrenörü Obradovic:"Agresif oynadık çok daha iyi sayılar bulduk"- Demir İnşaat Büyükçekmece'nin başantrenörü Çıvgın:"Seyirci coşkusuyla beraber maçı farklı bir şekilde kaybettik"

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi 21. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 86-64 mağlup eden Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic, agresif oyunlarıyla çok iyi sayılar bulduklarını söyledi.

Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya hazırlanmak için fazla vakitleri olmadıklarını ve zorlu bir maç oynadıklarını kaydetti.

Demir İnşaat Büyükçekmece'nin agresif bir maç oynadığını belirten Obradovic, "Bugün de aynı şekilde başladılar ve çok iyi bir ilk yarı ortaya çıkardılar. Bu yüzden ikinci yarıda oyumuzu tamamen değiştirdik. Özellikle savunmada, 8 bloğumuz var. Agresif oynadık çok daha iyi sayılar bulduk. En önemlisi bugün rotasyonda hiç kimse 25 dakikadan fazla oynamadı. Bu da maçlar adına oyuncularımın daha taze olmaları adına güzel bir şey. Taraftarlara da güzel atmosferleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

THY Avrupa Ligi'nde Darüşşafaka Doğuş ile yapacakları karşılaşmasının sorulmasına üzerine Obradovic, "Grupta çok iyi bir durumdayız ama henüz bizim için hiçbir şey bitmedi o yüzden çok önemli bir maç olacak" dedi.

Deneyimli teknik adam, kadroda yer almayan genç oyuncu Ömer Faruk Yurtseven'in hakkında açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Kendisiyle ilgili hiçbir şey söylememi hak etmiyor. Sadece benim kararım değil, genel kulüp kararı. Ben şimdilik buradayım, 2-3 yıl sonra burada olacağım belli değil. Bu Fenerbahçe bir kararı. Büyük bir şans verildi genç oyuncuya. Daha fazla konuşmak istemiyorum."



- Demir İnşaat Büyükçekmece cephesi

Demir İnşaat Büyükçekmece'nin başantrenörü Özhan Çıvgın ise fiziksel ve mental olarak iyi durumda olmadıklarını ifade ederek, "Eski Demir İnşaat Büyükçekmece gibi başladık. Maçın başında iyi enerji koyduk ve maçta tutunduk ama 3. periyotta Fenerbahçe'nin sert baskısıyla maalesef açıklık verdik. Seyirci coşkusuyla beraber maçı farklı bir şekilde kaybettik" diye konuştu.

Ligde geriye 9 maçın kaldığını söyleyen Çıvgın, enerji ve konsantrasyonlarını korumaları halinde play-offlara kalabileceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.