Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman:- "Hücumda zorlansak da savunmamızla ve taraftarımızın itici gücüyle kazandık"- Bayern Münih Başantrenörü Pesic:- "Rakibimiz ilk iki periyotta oldukça agresifti ve biz onlara karşılık veremedik"

İSTANBUL (AA) - ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Alman ekibi Bayern Münih'i 72-59 yenerek yarı finale yükselen Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman, iyi savunmaları ve taraftar desteğinin kendilerine turu getirdiğini söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, maçın başından itibaren kontrolü ellerine aldıklarını belirterek, "Devreye 18 sayı önde girdik ancak rakibimiz çok tecrübeli bir takım ve bu farkı eritme gücü vardı. Son periyotta hakemler de takdir haklarını onlardan yana kullanınca, fark erimeye başladı. Ancak son bölümde akıllı oynadık. İlk maçta 99 sayı yediğimiz rakibi 59 sayıda tuttuk. Hücumda zorlansak da savunmamızla ve taraftarımızın itici gücüyle kazandık." diye konuştu.

Turnuvada gelecek hafta salı günü yarı finalin ilk maçını İstanbul'da oynayacaklarını ve muhtemel rakiplerinin İspanyol ekibi Gran Canaria olduğunu aktaran Ataman, "Aynı agresiflik ve kararlılıkla, burada yine aynı atmosferi yaratarak, rövanş öncesi farklı kazanmamız gerekiyor. Hedefimiz final ve önümüzde bir rakibimiz daha var. Şimdi buna konsantre olmalıyız. İnşallah ULEB Avrupa Kupası'nı Türkiye'ye getirmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin ve dünyanın kritik bir dönemden geçtiğine de dikkati çeken Ataman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günler var. Aynı şekilde dünyada insanlık adına işlenen büyük cinayetler var. Psikolojik olarak herkes için zor bir gündü. Hepimiz insanız ve hafta sonu İstanbul'daki, sabah da Brüksel'deki olayları takip ettik. İki takım olarak çıkıp oynamak zorundaydık. Bu şartlarda korkusuzca burayı dolduran Galatasaray taraftarına teşekkür ediyorum. 'Vatan sana canım feda' diyerek, korkusuzca salona geldiler ve büyük destek verdiler."

Öte yandan, karşılaşmayı izleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, maçın ardından soyunma odasına giderek, teknik heyet ve oyuncuları kutladı.


- Bayern Münih cephesi


Bayern Münih Başantrenörü Svetislav Pesic, yarı finale yükselmesinden dolayı Galatasaray Odeabank'ı kutlarken, sarı-kırmızılı taraftarların alınan sonuçta büyük etkisi olduğunu kaydetti.

Maça iyi başlayamadıklarını vurgulayan Pesic, "Galatasaray Odeabank ilk iki periyotta oldukça agresifti ve biz onlara karşılık veremedik. İkinci yarıda ise toparlanıp, önemli bir takım karakteri gösterdik ve bence mükemmel oynadık. Burada kritik nokta ise taraftar faktörüydü." ifadelerini kullandı.

Her ne kadar ikinci yarıda iyi oynasalar da Galatasaray Odeabank'ın ev sahibi olma avantajını çok iyi kullandığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Taraftar faktörü çok önemliydi. Bu durum, Galatasaray Odeabank'a kupayı kazanma yolunda büyük bir avantaj sağlayacaktır. Zaten sezon başında bu kupanın favorisi Galatasaray Odeabank'tı. Bence yarı finali ve finali geçip, THY Avrupa Ligi'nde 4. Türk takımı olabilirler. Gerçekten çok iyi bir taraftar grubuna ve hocaya sahipler. Bu şekilde şampiyonluğa ulaşabilirler." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.