Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti:"İkinci yarıda daha iyi savunma, daha iyi hücum yaptık ve kazandık" - Türk Telekom Başantrenörü Bıyıktay: "İyi oynadık ancak hakemlerin bu tutumuna bir anlam vermedik"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nin 27. haftasında sahasında Türk Telekom'u yenen Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, ilk çeyrekte kötü oynadıklarını, özellikle son çeyrekte sergiledikleri oyunla kazanmayı bildiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, zor bir maç oynayacaklarının bilincinde olarak müsabakaya çıktıklarını ifade ederek, "Türk Telekom'un son dönemde oynadığı oyunla ve bulunduğu konum nedeniyle bizi zor bir maçın beklediğini biliyorduk. İlk çeyrekte iyi oynadığımızı söyleyemem. İlk yarıda aleyhimize yapılan hakem hatalarına fazlasıyla takıldık. Bu durum oyumuza da yansıdı. İkinci yarıda daha iyi savunma, daha iyi hücum yaptık ve kazandık." diye konuştu.

Mahmuti, hakemlerle ilgili konuşmak istemediğini ve kulüp olarak her zaman önceliklerinin kendi işleri olduğunu kaydetti.

Darüşşafaka Doğuş oyuncusu Metin Düren ise ilk yarıya iyi başlamadıklarını, devre arasında soyunma odasında ne yapmaları gerektiğini konuştuklarını, ikinci yarıda da bunu sahaya yansıtarak kazandıklarını ifade etti.


- Türk Telekom cephesi


Türk Telekom Başantrenörü Burak Bıyıktay, hakemin son iki periyottaki yönetimini eleştirerek, rakiplerinin sert oyununa göz yumduğunu ileri sürdü.

Bıyıktay, ilk iki periyotta yakaladıkları avantajı kullanamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Maça iyi başladık avantajlı bir skor da yakaladık. Ancak son iki periyotta hakemler Darüşşafaka Doğuş'un sert oyununa göz yumdu. Maçtan sonra yanına giden oyuncumuza da verdiği tepki doğru değildi. İyi oynadık ancak hakemlerin bu tutumuna bir anlam vermedik. Mücadelemize devam edeceğiz."

Türk Telekomlu oyuncu Evren Büker de maçın hakemlerine tepki göstererek, "Son iki periyotta anlamsız şekilde yanlı kararlar verdiler. Maçtan sonra yanlarına gittiğimizde de verdikleri tepki kabul edilemezdi." şeklinde konuştu.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.