Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
- Anadolu Efes Başantrenörü Çakı:- "Play-off çeyrek finalinde eşleştiğimiz rakipten çok, saha avantajını almak ve bu motivasyonu elde etmek önemliydi"- Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Mahmuti:- "Umarım beraber çalışmaya başlayıp play-off için en iyi şekild


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nin son haftasında Darüşşafaka Doğuş'u 90-71 yenerek normal sezonu lider tamamlayan Anadolu Efes'in başantrenörü Ahmet Çakı, uzun süredir önde götürdükleri ligi lider bitirmeyi önemsediklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çakı, ligi lider bitirmeyi istemelerinde özellikle iki nedenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Birinci olarak, Anadolu Efes 6-7 sezondur ligi lider bitirememişti. İkinci olarak da her maçta saha avantajını elde etmek istiyoruz. Biz ligi lider bitirdik ama ligi sekizinci sırada bitiren Royal Halı Gaziantep'e iki kere yenildik. O yüzden play-off çeyrek finalinde eşleştiğimiz rakipten çok, saha avantajını almak ve bu motivasyonu elde etmek önemliydi." diye konuştu.

Anadolu Efes oyuncularından Doğuş Balbay ise çok zor bir ligi lider tamamladıkları için mutlu olduklarını ve bunun devamını getirmek istediklerini aktardı.


- Darüşşafaka Doğuş cephesi


Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti, sakatlıklar yüzünden maçın kendileri için zorlu geçtiğini ve Anadolu Efes'in etkili oynadığını söyledi.

Sakatlıklar dolayısıyla kendi oyunlarının dışına çıkmak zorunda kaldıklarını dile getiren Mahmuti, "Hızlı hücum fırsatları verdik ve fark açıldı. Anadolu Efes de geri kalan sürede farkı korudu. Açıkçası bizim için maç fazla bir anlam ifade etmiyordu. Önemli olan oyuncularımızın sağlık durumlarıydı. Play-off başlamak üzere ve umarım herkes iyileşir. Umarım beraber çalışmaya başlayıp play-off için en iyi şekilde hazırlanırız." ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka Doğuş oyuncularından Furkan Aldemir ise sakatlık yaşamadan maçı tamamlayarak play-off çeyrek finalindeki rakiplerine konsantre olmanın önemini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.