Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
- Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic:- "Kazanmayı hak ettik ama bazıları Avrupa Ligi'ni kazanmayı hak etmediğimizi düşünüyordu"- "CSKA Moskova'nın maçı uzatmaya götürdüğü son hücumunda De Colo hatalı yürüme yaptı"- CSKA Moskova Başantrenörü Itoudis:- "Çok


BERLİN (AA) - Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin finalinde, Rusya temsilcisi CSKA Moskova'ya yenilerek şampiyonluğu kaçırdıkları maçtaki hakem performansını eleştirerek, "Kazanmayı hak ettik ama bazıları Avrupa Ligi'ni kazanmayı hak etmediğimizi düşünüyordu." dedi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, CSKA Moskova'yı tebrik ederek sözlerine başladı. Oldukça üzgün gözüken tecrübeli başantrenör, hakem performansından şikayetçi oldu.

İlk yarı kötü oynadıklarını aktaran Obradovic, şunları kaydetti:

"Kardeşim Dimitris Itoudis'i kutluyorum. İlk şampiyonluğunu aldı. İlk yarıda CSKA Moskova hakimiyeti vardı. Maalesef konsantre olamamıştık. Çok kolay sayı buldular. Biz savunmayı iyi planlamıştık ama kolay sayı şansı tanıdık. Takımımla gurur duyuyorum. Kazanmayı hak ettik ama kimileri Avrupa Ligi'ni kazanmayı hak etmediğimizi düşünüyordu. CSKA Moskova'nın maçı uzatmaya götürdüğü son hücumunda De Colo hatalı yürüme yaptı. Yanlış kararlar verildi. Bu maçı gerçekten çok iyi inceleyeceğim. Kazanmaya çok yakındık."

Obradovic, yaşadıkları final tecrübesinin gelecek için kendilerine yardımcı olacağını belirterek, sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe'nin ABD asıllı Türk basketbolcusu Ali Muhammed ise takımıyla gurur duyduğunu dile getirerek, "Gerçekten kazanma şansımız vardı. CSKA Moskova paçayı kurtarıp, kazandı." değerlendirmesinde bulundu.


- Itoudis: "Çok mutluyum"


CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, çok mutlu olduğunu söyledi.

Yunan başantrenör, çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını belirterek, "Çok mutluyum. Bu kupayı almamızı herkes bekliyordu. Bazen hayatta önünüze öyle bir senaryo çıkıyor ki, şaşırıp kalıyorsunuz. Karşılaşmada çok iyi mücadele verdik. İyi başladık. İkinci çeyrekte maça çok iyi odaklandık. Fenerbahçe harika bir takım. Çok iyi baskı yaptılar. Oyuncularım takım ruhunu kaybetmedi. Tarih yazdılar. Buralara kadar gelip kazanamayan oyuncularım var. Nihayet kazandılar. Kazanmayı hak ettik." şeklinde konuştu.

Karşılaşma sonrası 13 yıl yardımcılığını üstlendiği Obradovic'le konuşmasını anlatan Itoudis, "Eğer Obradovic'le 13 sene boyunca çalışmasaydım bugün burada olamazdım. Kazandım ama onun katkıları çok büyüktür. Bana çok emek verdi. Kendisine ne kadar çok şey borçlu olduğumu söyledim." ifadelerini kullandı.

Obradovic'in, De Colo'nun son hücumda hatalı yürüme yaptığını söylediğinin aktarılması üzerine Itoudis, "Kaybettikleri için hayal kırıklığına uğramışlar. Bunun için yorum yapmak istemiyorum. Diledikleri yorumu yapabilirler, kendilerine derin saygı duyuyorum." diye görüş bildirdi.

Finalin "En Değerli Oyuncusu" seçilen CSKA Moskova'nın Fransız oyuncusu Nando de Colo, hak ettikleri bir şampiyonluk elde ettiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.