Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
- Anadolu Efes Başantrenörü Çakı:- "Üçüncü periyodun başında iyi savunma ve agresif bir oyunla maçın ritmini aldık"- Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Dedas:- "Hakemler Anadolu Efes'in oynadığı güreşe faul çalmadı"


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi play-off çeyrek final ilk maçında konuk ettiği Royal Halı Gaziantep'i 83-71 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Ahmet Çakı, her iki takımın da açılış maçına yakışır mücadele ettiğini söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çakı, ilk yarıda rakiplerinin dış atışlarda üstün bir oyun sergilediğini dile getirerek, "Rakibimizin üç sayılık atışları bizi demoralize etti. Üçüncü periyodun başında iyi savunma ve agresif bir oyunla maçın ritmini aldık. İlk maçta galip geldiğimiz için mutluyum." diye konuştu.

Anadolu Efes oyuncularından Birkan Batuk ise maçın ikinci yarısında yaptıkları agresif savunmanın hem bu karşılaşma hem de serinin kalan müsabakaları için önemli olduğunu kaydetti.


- Royal Halı Gaziantep cephesi


Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Stefanos Dedas, Anadolu Efes karşısında üç periyot çok iyi basketbol oynadıklarını belirtti.

Maç boyunca, özellikle de son periyotta hakemlerin Anadolu Efes'in sert oyununa göz yumduklarını savunan Dedas, "Hakemler, Anadolu Efes'in oynadığı güreşe faul çalmadı. Bize teknik fauller çalındı ve herkes bu durumları gördü. Kadın hakemin bize olan düşmanlığından bahsetmiyorum bile. Maç boyunca Anadolu Efes yedek kulübesi ayaktaydı. Ayağa kalktığımızda bizi uyarıp, onlara özgürlük vermeleri bunun bir kanıtıdır." ifadelerini kullandı.

Royal Halı Gaziantep oyuncularından Erden Eryüz ise ilk yarıda iyi oynadıklarını ancak ikinci yarıda istediklerini sahaya yansıtamadıkları için hak etmedikleri bir skor aldıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.