Başsavcılıktan Ermenek açıklaması!

Başsavcılıktan Ermenek açıklaması!
Başsavcılık Ermenek'teki kazanın ardından harekete geçti. Maden kazasının sorumluları için adli kontrol kararı çıkarıldı. Bakanlar ise son durumu paylaştı.
İşte o açıklama: Madende mahsur kalan  işçilerin halen sağ veya ölü olarak çıkarılamamış olmaları nedeniyle, duruma göre  kusur atfedilebilecek şüpheli kişilerin cezai sorumluluklarının farklılık arz  edeceği göz önüne alınarak, bu aşamada elde edilen evraklar ve deliller üzerinde  yapılan incelemelere göre ileride kendilerine kusur atfedilebilecek yetkili ve  görevliler hakkında şüpheli sıfatıyla CMK 109. maddesi uyarınca, Ermenek Sulh  Ceza Hakimliğinden adli kontrol talebinde bulunulmuştur. Mahkemece talebimize  uygun karar verilmiş ve verilen karar, gereği için ilgili kuruma  Başsavcılığımızca gönderilmiştir.
 
İFADE İŞLEMLERİ BAŞLADI
 
"Olaydan sağ kurtulan  işçilerin ifadelerinin alınmasına başlanıldığı, bir önceki vardiyada görevli  işçilerin de ifadelerinin alınmasına yönelik kolluğa talimat verildiği, kurtarma  çalışmalarının halen devam etmesi nedeniyle madende bilirkişilerce inceleme  yapılamadığından, olayın oluş şekliyle ilgili kesin olarak tespitin yapılamadığı,  çalışmaların sonucuna göre soruşturmanın daha da derinleştirileceği kamuoyuna  saygıyla duyurulur"
 
BAKANLAR SON DURUMU PAYLAŞTI
 
Öte yandan Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Ermenekte'ki faciayla ilgili önemli açıklamalarda bulundular.
 
Bakan Taner Yıldız,  "Su aldıkça, çamur kalıyor. İlerlediğinizde göçükler olabiliyor. Bu yüzden temkinli çalışıyoruz. Daha çalışmanın yarısındayız. Suyu bizzat yerinde gördük. Vardiyalarımızı yerine göre 4-6 saate indirdik. Ne zaman biteceği için süre veremiyoruz. 1 metre sonrasını bilemiyoruz. İşçilerimizin üzerinde hala su var. Net olan bir şey var: İşçilerimiz suyun altındalar. Her geçen saat suyun seviyesini azaltıyoruz. Yarın su seviyesi işçilerin altında olacak" diye konuştu.
 
TAVANDA ÇÖKMELER PROBLEM
 
Bakan Lütfi Elvan ise şöyle konuştu: Yer yer su geliyor, yer yer balçık geliyor. Tavanda çökmeler problem. Suyun nasıl seyir edeceğini bilemiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.