Batı Şeria'da "Ayrım Duvarı" karşıtı gösteriler

Batı Şeria'da "Ayrım Duvarı" karşıtı gösteriler
İsrail güçleri Batı Şeria'nın farklı noktalarında düzenlenen Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim yeri karşıtı gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti

RAMALLAH (AA) - İsrail güçleri, Batı Şeria'daki farklı noktalarda düzenlenen Ayrım Duvarı ve Yahudi yerleşim yeri karşıtı gösterilere, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Ramallah'a bağlı Belin beldesinde cuma namazının ardından başlayan gösteriler "Ayrım Duvarı Yıkılana Kadar Devam Edeceğiz" adı altında yapıldı.

Gösteriye, Filistinli yetkililer ve aktivistlerin yanı sıra yabancı destekçiler ve İsrailli barış yanlıları da katıldı. İsrail'deki bir hapishanede yargılanmadan tutulmasına tepki amacıyla 88 gündür açlık grevi yapan Filistinli gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın fotoğrafları taşındı ve derhal serbest bırakılması yönünde sloganlar atıldı.

Ayrım Duvarı'na kadar ulaşan göstericilere İsrail güçleri, gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ederken, Filistinliler taş, molotof kokteyli ve patlamayan göz yaşartıcı gaz kapsüllerini geri atarak karşılık verdi.

- "Irkçı duvar yıkılana kadar topraklarımızı savunmayı sürdüreceğiz"

AA muhabirine konuşan Halk Direnişi Komiteleri Basın Sözcüsü Ratib Ebu Rahme, "Biz yüzlerce destekçiyle buraya ayrımcı ve ırkçı duvar yıkılana kadar topraklarımızı savunmayı sürdüreceğimizi göstermek için geldik" dedi.

Belin beldesinde Ayrım Duvarı'nı protesto etmek amacıyla 2005 yılından beri her hafta gösteri düzenleniyor. İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla 2011 yılında Ayrım Duvarının bir kısmı yıkılmış ve bölge bin 200 dönümlük toprağını geri almıştı.

Öte yandan Ramallah'ın batısındaki En-Nebi Salih, Nalin, Nablus'un batısındaki Kefer Kaddum, Beytüllahim'in batısındaki El-Masara beldeleri de benzer gösterilere sahne oldu ve İsrail güçlerinin müdahaleleriyle karşılaşıldı.

Batı Şeria topraklarının yüzde 12'si, Ayrım Duvarı ve 1948 İsrail sınırları arasında kuşatma altında veya izole edilmiş durumda bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.