Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir ev kundaklandı

Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir ev kundaklandı
Filistinli Devabişe ailesinin hedef alındığı saldırının en önemli tanığına ait ev, ateşe verildi

KUDÜS (AA) - Batı Şeria'da geçen temmuz ayında Filistinli Devabişe ailesinin hedef alındığı saldırının en önemli tanığına ait evin, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateşe verildiği bildirildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, "Sabah saat üçte polise, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin yandığı yönünde ihbar geldi" denildi.

Yahudi yerleşimcilerce geçen yıl evi ateşe verilen Saad Devabişe'nin erkek kardeşi Nasır Devabişe de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yahudi yerleşimciler, kardeşimin evine düzenlenen saldırının tek tanığı İbrahim Devabişe'nin evini yaktı. Bu olayda da aynı yöntemi izlediler" dedi.

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz gecesi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmet ağır yaralanmıştı. Baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.