Batı Şeria'daki A bölgesinin güvenliği

Batı Şeria'daki A bölgesinin güvenliği
İsrail kabinesi, Batı Şeria'nın "A bölgesi"ndeki güvenlik işlerini Filistin yönetimine devretmeyi görüşecek

KUDÜS (AA) - İsrail kabinesinin bugün Oslo Antlaşması'na göre idari ve güvenlik olarak Filistin'e bırakılan Batı Şeria'nın "A bölgesi"ndeki güvenlik işlerini Filistin yönetime devretmeyi görüşeceği bildirildi.

İbrani radyosunun haberine göre, İsrail kabinesinin bugün Oslo Antlaşması'na göre güvenlik ve idaresi Filistin yönetime ait olan Batı Şeria'daki A bölgesinde güvenliğin Filistin yönetimi tarafından sağlanması ve bölgeye İsrail askerlerinin girişinin sınırlandırılmasına yönelik planı görüşmesi bekleniyor.

İsrail iç güvenlik birimi Şabak'ın (Şinbet) ise Filistinlilerin saldırılarının engellenmesi konusunda zorluk çıkartabileceği gerekçesiyle plana karşı olduğu aktarıldı.

Batı Şeria, İsrail ile Filistin yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Antlaşması" çerçevesinde A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail yönetimine bırakılırken, yüzde 61'i kapsayan "C bölgesi"nin yönetimi ise idari ve güvenlik olarak İsrail'e bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.