Batı Şeria'daki öğretmenlerin grevi

Batı Şeria'daki öğretmenlerin grevi
Filistin Devlet Başkanı Abbas, bir aydır grevde olan öğretmenlere yarın işbaşı yapmaları çağrısı yaptı

RAMALLAH (AA) - Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, yaklaşık bir aydır grevde olan öğretmenlere eylemi sonlandırmaları çağrısı yaptı.

Filistin devlet televizyonunda konuşan Abbas, hükümet ile Öğretmenler Birliği arasında 2013 ve 2016’da imzalanan anlaşmaların uygulanmasının tamamlanacağını belirterek, mevcut öğretim yılını kurtarmak amacıyla bütün kademelerdeki öğretmenleri yarın işbaşı yapmaya çağırdı.

Batı Şeria'daki okullarda görev yapan öğretmenler, yaklaşık bir aydır özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle grev ve gösteriler düzenliyor. Filistinli öğretmenler, maaşların artırılması, uzmanlık alanlarına göre ek maaş uygulamasının getirilmesi, çocuklarının üniversitelerde ücretsiz eğitim alması ve emeklilik kanununda düzenlemeye gidilmesi yönünde taleplerde bulunuyor.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı verilerine göre, 1 milyon 200 bin öğrencinin bulunduğu Batı Şeria ve Gazze'de yaklaşık 37 bin öğretmen görev yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.