Batı Şeria'daki olaylar

Batı Şeria'daki olaylar
Kalendiya mülteci kampında İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gece saatlerinde başlayan olaylarda 1 Filistinli öldü, 15 İsrail güvenlik görevlisi yaralandı

KUDÜS (AA) - Batı Şeria'daki Kalendiya mülteci kampında İsrail askerleri ve Filistinliler arasında dün geceden bu yana devam eden çatışmalarda 1 Filistinlinin öldüğü, 15 İsrail güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlığımıza bir Filistinlinin öldüğü tebliğ edildi" denildi.

İsrail ordusunun açıklamasında ise yanlış yola saparak Kalendiya mülteci kampına giren bir askeri aracın, Filistinlilerce ateşe verildiği, ardından İsrail askerleri ve Filistinli gençler arasında olayların çıktığı belirtildi.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada da söz konusu olaylarda 5 polisin yaralandığı ifade edilerek yaralı polislerin tedavi için hastaneye sevk edildiği aktarıldı.

Filistinli görgü tanıkları ise askerlerin kampa doğru hedef gözetmeksizin ateş açtığını, kampın giriş çıkışlarını kontrol altına aldığını ve sağlık ekiplerinin bölgeye girişinin de engellediğini anlattı.

İsrail ordusundan dün gece olaylar hakkında yapılan açıklamada, Kalendiya'da bir grup Filistinlinin, "yanlış yola saparak kampa giren İsrail ordusuna ait bir askeri aracı ateşe verdiğini, ardından bölgede arbede yaşandığını" belirtilmişti. Olaylarda ölü yaralı sayısına ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.

Batı Şeria ve Kudüs arasında bulunan Kalendiya mülteci kampı Kudüs'ün 11 kilometre kuzeyinde, Ramallah'ın da 5 kilometre güneyinde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.