Batı Şeria'daki olaylar

Batı Şeria'daki olaylar
Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan arbedede 2 asker yaralandı

KUDÜS (AA) - Kudüs'te İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan arbedede 2 askerin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs yakınlarındaki Kalendiya Mülteci Kampı'nda daha önce bıçıklı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle öldürülen Hüseyin Ebu Guş isimli Filistinlinin evini yıkmak isteyen İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında yaşanan arbedede 2 askerin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail hedeflerine yönelik saldırı düzenleyen Filistinlilerin evlerinin hızlı bir şekilde yıkılması, saldırıyı düzenleyenlerin ve ailelerinin oturma belgelerinin ellerinden alınması talimatı vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.