Batman Valiliğinden nevruz uyarısı

Batman Valiliğinden nevruz uyarısı
21 Mart dışında yasal olmayan toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında adli ve idari işlem yapılacak

BATMAN (AA) - Batman Valiliğinden, 21 Mart dışında yasal olmayan toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında adli ve idari işlem yapılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, nevruzun, Orta Asya'dan Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada her yıl bahar bayramı olarak kutlandığı, Türkiye'deki kutlamaların da 21 Mart'ta gerçekleştiği belirtildi.

Bu bağlamda 21 Mart günü dışında yapılmak istenen açık hava toplantısı, yürüyüş ve benzeri etkinliklere İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu uyarınca kamu düzeni, genel asayiş ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla izin verilmediği ifade edilen açıklamada, "21 Mart günü için yapılacak müracaatlar ise 2911 sayılı kanun kapsamında değerlendirilecektir. Yasal olmayan toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında adli ve idari işlem yapılacaktır" denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.