Batman'da terör mağduru ailelere destek

Batman'da terör mağduru ailelere destek
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Direk:- "Kente gelen 652 aileden 134'ü meslek elemanlarınca ziyaret edildi. 99 ailenin sosyal ve ekonomik, 106 kişinin psiko sosyal destek alması, 134 çocuğun eğitime devam etmesi için ilgili kurumlara bilgi verildi. 1

BATMAN (AA) - Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk, kente gelen terör mağduru 652 aileden 134'ünün meslek elemanlarınca ziyaret edildiğini, 99 ailenin sosyal ve ekonomik, 106 kişinin psikososyal destek alması, 134 çocuğun eğitime devam etmesi için ilgili kurumlara bilgi verildiğini söyledi. Direk, 117 aileye de 113 bin lira nakdi yardım yapıldığını bildirdi.

Direk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı il ve ilçelerdeki terör olayları nedeniyle Batman'a gelen vatandaşların tespiti, rehabilitasyonu, ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesi için Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı, AFAD, Göç İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ailelere sunulacak destekler konusunda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile toplantılar yaptıklarını ifade eden Direk, ihtiyacı olduğu tespit edilen ailelerle ilgili kendilerine bilgi verilmesini istediklerini belirtti.

Direk, "Kente gelen 652 aileden 134'ü meslek elemanlarınca ziyaret edildi. 99 ailenin sosyal ve ekonomik, 106 kişinin psiko sosyal destek alması, 134 çocuğun eğitime devam etmesi için ilgili kurumlara bilgi verildi. Sağlık sorunu olan 9 kişi sağlık hizmeti için hastanelere yönlendirildi. 117 aileye de 113 bin lira nakdi yardım yapıldı" dedi.

Direk, vatandaşların maruz kaldığı olumsuzlukların giderilmesine yönelik sosyal, kültürel, psikolojik ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

- Terör mağduru 50 çocuk sinemaya götürüldü

Direk, Şırnak'ın Cizre ilçesinden gelen terör mağduru çocukların yaşadıkları zor günleri atlatabilmeleri amacıyla kurum olarak bir dizi etkinlikler düzenlediklerini anlatarak, bu kapsamda 50 çocuğu sinemaya götürdüklerini aktardı.

Sağlanan desteklerle çocukların moralinin büyük ölçüde düzeldiğini ifade eden Direk, psikososyal destekle çocukların endişeden uzaklaştığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Yaşadıkları kötü günleri en kısa sürede atlatabilmeleri amacıyla uzman personeller bu çocuklarımızla birebir eğitim yapacaklar. Buna benzer etkinliklerimiz devam edecek. Çocukların hangi etkinliğe ihtiyacı olduğuna uzmanlar karar verecek. Daha sonra etkinliklerini planlayacağız. Çocuklar aileleri ile evlerine dönene kadar planlamalarımız devam edecek" dedi.

Direk, 10 gündür psikososyal destek hizmeti sunduklarını, çalışmaların süreceğini sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.