Batman'da terör operasyonu

Batman'da terör operasyonu
Gercüş ve Sason ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı, tespit edilen 5 sığınak imha edildi

BATMAN (AA) - Batman'ın Gercüş ve Sason ilçelerinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Karalan köyü Esentepe mezrasında jandarma özel harekat ekiplerince, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda, "terör örgütüne yardım ve yataklık" iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

- 5 sığınak imha edildi

Öte yandan Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ortamının devam ettirilmesi amacıyla bölücü terör örgütü PKK mensuplarının barınabileceği alanlara yönelik faaliyetler kapsamında Sason ilçesinin Kilimli köyünde operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Aramalarda teröristlerin kullandığı değerlendirilen 5 ayrı sığınağın tespit edildiği ifade edilen açıklamada, "Sığınaklar içerisinde, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, düzeneği patlatmak için pillerden hazırlanmış batarya blokları, çok miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir" denildi.

Malzemelerden delil teşkil edenlerin Sason Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı bildirilen açıklamada, sığınakların ise kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edileceği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.