Bayanlara Cuma Namazı daveti

Bayanlara Cuma Namazı daveti
Konya’nın Selçuklu İlçesindeki Sayar Cami İmam Hatibi Celalettin Çiftçi, bayanların Cuma namazını kılmalarında dinen bir mahsur olmadığını ifade ederek, bayanları Cuma namazını kılmaya camiye davet etti.

Konya’nın Selçuklu İlçesindeki Sayar Cami İmam Hatibi Celalettin Çiftçi, haftalık Cuma vaazında, bayanların Cuma namazını kılmalarında dinen bir mahsur olmadığını ifade ederek, bayanları Cuma namazını kılmaya camiye davet etti. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çiftçi yaptığı açıklamada, Cuma namazının dinen bayanlara farz olmadığını ve bu yönde her hangi bir zorlamanın da bulunmadığını ifade ederek, bunun yanında isterlerse bayanlarında erkekler gibi Cuma namazını camide kılabileceklerini ve bunda da dinen bir mahsur görülmediğini belirtti.

Bayanlardan Talep Var

Çiftçi, konuşmasının devamında şunları söyledi. “Görev yaptığım caminin etrafında birçok kamu kurum ve kuruluşu bulunmakta. Zaman zaman bu kurumlara ziyaretlerde bulunuyorum. Buralarda görev yapan hanım kardeşlerimizden bize sürekli bu yönde talepler geliyor. Camimizde şu an bayanların Cuma namazını rahatça kılabilecekleri müsait ortamımız var. Bayanlara özel 70 kişi kapasiteli bir bölüm oluşturduk. Hacca veya Umreye giden hanım kardeşlerimiz, özellikle Cenaze ve Cuma namazlarında sıkıntı çekiyorlar. Nasıl kılındığı konusunda bilgileri olmadığı için hanım kardeşlerimizin camiye gelerek tatbiki olarak Cuma namazlarını, hatta ve hatta mümkünse Cenaze namazlarını da kılmalarını arzu ediyoruz.” dedi. Bu ibadetlerden bayanların mahrum bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Çiftçi, “Konya’da yaklaşık 10’a yakın camide bu uygulama devam ediyor. Bizde kendi camimizde bunu başlatmak istedik. Hanım kardeşlerimizi camimize davet ediyoruz.” dedi.

Diyanet Teşvik Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda teşvik edici faaliyetler yürüttüğüne dikkat çeken Çiftçi, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuda gerçekten çok duyarlı davranıyor ve takdire şayan çalışmalar gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımız bu meseleyi çok fazla bilmediklerinden, İl Müftülükleri aracılığıyla vatandaşlarımızı bilgilendirmeye yönelik önemli adımlar atılıyor” dedi. Çiftçi, özellikle bayanların bu çalışmalara tevessül etmeleri gerektiğini vurgulayarak, inşallah bunda başarılı olacaklarını da sözlerine ekledi.

celalettin-ciftci.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum