Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası

Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası
Çekmeköy Belediyesi ve Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy Belediyesi ve Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için “Haydi Çekmeköy Bu Sese Kulak Ver” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Çekmeköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye’deki iç savaşta var olma mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanya 29 Şubat'a kadar devam edecek. Yardım kampanyasında, Türkmeler için kıyafet, ayakkabı, gıda ve bebek bezi gibi öncelikli ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Suriye'de yüzyıllardır var oldukları topraklardan küresel oyunlarla silinmeye çalışılan Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası organize ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyada mazlumun sesi olan, ezelden ebede yeryüzünde barış, huzur ve güvenin adresi olan Türkiye, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde misyonuna uygun olarak üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bizler de bu yolda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugüne kadar yapılan tüm hayır işlerinde Çekmeköylü hemşehrilerimizden destek aldık. İnanıyorum ki Çekmeköylü hemşehrilerimiz bu konuda da duyarsız kalmayacak üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirecektir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.