Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri'ne 1 tır insani yardım malzemesi gönderdi. AK Parti Genel Merkezi'nin Bayırbucak Türkmenleri için...

ANKARA (AA) - Çubuk Belediyesi, Bayırbucak Türkmenleri'ne 1 tır insani yardım malzemesi gönderdi.

AK Parti Genel Merkezi'nin Bayırbucak Türkmenleri için düzenlediği yardım kampanyasına Çubuk Belediyesi de destek verdi.

Kampanya kapsamında kıyafet, ayakkabı, ısıtıcı, battaniye ve gıda malzemelerinden oluşan 1 tır yardım, bir haftada toplanarak belediye binası önünden bölgeye uğurlandı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyaya destek olan tüm ilçe halkına teşekkür etti.

Bayırbucak Türkmenlerinin ölüm kalım savaşı verdiğini vurgulayan Acehan, şöyle konuştu:

"Tır çok kısa bir sürede hayırsever vatandaşlar tarafından dolduruldu. Büyük eziyet altında yaşayan ve yaşam mücadelesi veren, son günlerde kaçarak ülkemize sığınmaya başlayan kardeşlerimize ilçe halkımızın katkılarıyla yardım gönderdik. Allah tüm yardımsever halkımızın yardımını kabul eylesin. Bugün Ortadoğu'da yaşanan tüm olaylar ızdırap verici ve insanlık ayıbıdır. 21'inci asırda emperyalist güçlerin masa başında çizip sahneye koyduğu bu oyunlarda canı yananlar, ezilenler, derdini çekenler hep mazlumlar ve Müslüman din kardeşlerimiz oluyor. Tüm ülkemizde olduğu gibi biz Çubuklular olarak, inanan insanlar olarak, hele ki Türk milletinin bir ferdi olarak bu acıyı hissediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.