Baykan: Şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak

Baykan: Şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak
 Editör
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan Konya çevre yolu inşaatını yerinde inceledi.

AK Parti Konya Milletvekilleri Konya projelerini yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede yapımı devam eden Konya çevre yolu inşaatını yerinde inceleyen ve Karayolları Bölge Müdürü Serdar Ateş’ten bilgi alan Konya Milletvekili Mehmet Baykan sürece ilişkin TBMM Genel Kurulunda söz alarak şu açıklamalarda bulundu: “Seçim bölgem olan Konya ülkemizin en önemli ulaşım kavşak noktalarındandır. Çevre yolu ortalama günlük trafiği 23.690 araçtır. Şehir içi trafiği rahatlatma adına yeni çevre yolu olarak 21 kilometrelik Karaman-Adana bağlantısı hizmete alınmıştır. 46 kilometrelik Adana-Aksaray-Ankara-Afyon bağlantısının inşaatı devam ediyor. 2 trilyon 348 milyon TL bedelli inşaatın yüzde 43,25’lik bölümü tamamlanmıştır. 3’ü yonca köprülü kavşak olmak üzere, 15 adet kavşak, 9 adet diamond kavşak, 3 tane tek köprü üst geçit kavşak bulunmaktadır. Yakından takip ettiğimiz Afyon Isparta-Antalya-Karaman bağlantısı üçüncü etap olarak ihale edilecektir. Şehrimizin şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak olan bu inşaatlar aynı zamanda Konya’nın önemli bağlantı noktalarından olan ülkenin batısı ile güneydoğusunu ve güneyini bağlama noktasında önemli bir görev ifa edecektir.”

evre-yolu-inceleme-7.jpeg

PARTİ’DE YENİ GÖREV

Öte yandan 2023 yerel seçim startını veren AK Parti'de Konya Milletvekili Mehmet Baykan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Baykan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yardımcısı olarak 19 isimle birlikte görev yapacak. Baykan, yaptığı açıklamada, "AK Parti Yerel Yönetimler başkan yardımcısı olarak görevlendirilmemden dolayı başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

evre-yolu-inceleme-9.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.