Baykar'da akıl almaz hırsızlık! Tüm gizli bilgiler...

Baykar'da akıl almaz hırsızlık! Tüm gizli bilgiler...
 S. Yazı İşleri Müdürü
Baykar'da gizli bilgileri çalmak isteyen stajyer yakalandı. Stajyer'in suç kaydı olmasına karşın Baykar'da işe girmesi ise ayrı bir şaşkınlık oluşturdu.

Türkiye'nin en önemli mühendislik firmaları arasında olan Baykar'da hırsızlık şoku yaşanıyor.

Türkiye'nin savunma sanayinde tüm dünyada adından söz ettirmesine neden olan Baykar fabrikasından 4 hard disk çaldığı belirlenen stajyer Ahmet Anıl Ç. tutuklandı.

HARD DİSK İLE BİLGİLERİ ALDI

Baykar'ın İHA fabrikasında 2 ay önce bilgi teknolojileri bölümünde staja başlayan Ahmet Anıl Ç., fabrikadan çıkacağı sırada yapılan kontrollerde üzerinden şirkete ait 4 adet hard disk bulundu. Bunun üzerine polise bilgi verildi. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı.

SABIKASI VAR BAYKAR'A GİRDİ

Şüphelinin söz konusu hard diskleri ne yapacağını araştıran ekipler, yaptıkları araştırmada ailesinin herhangi bir terör kaydı bulunmadığını ancak şüphelinin hırsızlık suçundan kaydı olduğu tespit edildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

2017 yılında bir kafeden dizüstü bilgisayar çalan şüphelinin söz konusu hard diskleri de satmak üzere çaldığını itiraf ettiği, disklerin içinde herhangi bir bilgi ya da belge olup olmadığından haberinin olmadığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan Ahmet Anıl Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.