Bayram tatil değildir

Bayram tatil değildir
Başkan Erbaş, “Bayram bir tatil değildir. bunu tekrar tekrar söylememiz gerekiyor. Bayram, tatil değildir, bayramlar ziyaretleşme günleridir, bayramlaşma günleridir. Aynı zamanda sıla-i rahim vesilesidir" dedi.

Başkan Erbaş, “Bayram bir tatil değildir. bunu tekrar tekrar söylememiz gerekiyor. BAyram, tatil değildir, bayramlar ziyaretleşme günleridir, bayramlaşma günleridir. Aynı zamanda sıla-i rahim vesilesidir. İmkanı olanlar sıla-i rahim yapsınlar. Bayramı allah’ın rızasına uygun bir şekilde değerlendirsinler” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mekke’de, hac özel programında Vav Tv’nin konuğu oldu.
Başkan Erbaş, çok farklı ülkelerden insanların hacı olmak için kutsal topraklara geldiğini belirterek, “Beyazı, siyahı var, esmer renklisi var, farklı dillerden dua eden insanlar var. Onlarca farklı dilden kulağınıza dua geliyor. İşte haccın en önemli hikmetlerinden birisi de bu. Farklılıkları tamamen kaldırıp atmış oluyorsunuz. Tek bir hedefe yürüyorsunuz, tek bir hedef için dua ediyorsunuz. O hedef, Allah’ın rızasını kazanmaktır.” dedi. Başkanlık olarak 2023 hac organizasyonu için hazırlıklarına geçen yılın haccının hemen ardından başladıklarına dikkati çeken Başkan Erbaş, “Bazı eksiklikler olabilir. O eksiklikleri tespit ettiğimiz anda hemen çözmeye yönelik hızlı adımlar atıyoruz.” ifadesini kullandı.
Bu yıl ülkemizden gelen hacı adaylarının yaş ortalamasının 62 olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, geçen yıl gelmeye hak kazanmış ancak 65 yaş kısıtlamasından dolayı bu yıla kalan 30 bin civarında hacı adayı olduğunu belirtti.
“DEĞERLİ BİR PROJE”
Başkan Erbaş, Başkanlığın 2023 Hac Organizasyonu kapsamında bu yıl ilk defa Mekke’de minik hacı adaylarına yönelik kreş açtıklarını söyleyerek, “24 kadar çocuğumuzu bir kafilede topladık. Başlarında bizim 4-6 yaş sınıflarında öğretmenlik yapan hoca hanımlar var. Onlar uçakta eğitimlerine başladılar, buraya geldiler. Onlara özgü bir sınıf yaptık. Oyun alanları, etkinlik odaları yaptık. Orada işte oynayarak, resim çizerek, temel dini bilgilerle ilgili, Peygamber Efendimiz nerede doğdu, nerede vefat etti, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, Kur’an harflerini tanımak gibi böyle temel dini bilgiler vermek, bir de öğrendiklerini hac mekanlarında görmelerini sağlamak açısından çok önemli. Değerli bir proje olarak biz bunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Hacı adaylarından Arafat’ta vakfeyi ibadetlerle, dualarla çok iyi değerlendirmelerini isteyen Başkan Erbaş, “Niyetlerimiz, dualarımız samimi olsun, ihlaslı olsun inşallah. Cenab-ı Hakk’a öyle yakaralım ki günahlarımız affolunsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-06-26-at-16-53-31.jpeg
“BAYRAMLAR, ZİYARETLEŞME, BAYRAMLAŞMA GÜNLERİDİR, SILA-İ RAHİM VESİLESİDİR”
Ramazan ve Kurban Bayramlarının, Müslümanlar için en faziletli günlerden olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Bayram, müminlerin Cenab-ı Hakk’ın rızasına uygun bir şekilde huzur içerisinde olmalarını gerektiriyor. Bayramın anlamı budur. Akraba ziyareti, anne baba hayatta ise onları ziyaret etmek, vefat etmiş ise onların kabirlerini ziyaret etmek, komşu ziyaretleri, bayramlaşma ziyaretleri ne kadar önemli. İnsanın her sene iki kere yaşadığı bir şeydir, Ramazan ve Kurban bayramlarını çok iyi değerlendirelim.” dedi. Kurban Bayramı’nda yerine getirilen kurban ibadeti ile ilgili konuşan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:
“Sadece bayram günlerinde bayramlaşma yapmıyoruz, aynı zamanda kurbanlarımızı kesiyoruz. Ya da vekaletle vermiş olduğumuz kurbanlarımızın kesildiğini öğreniyoruz, Rabbimize şükrediyoruz. O kurbanlarımız, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, illerinde kesiliyor. Bu sene özellikle yurt içinde deprem bölgelerine vatandaşlarımızın kurbanlarını vekaletle vermelerinin çok önemli olduğunu vaazlarımızda, hutbelerimizde, kurbanla ilgili yapmış olduğumuz tanıtım toplantılarında söyledik. Yurt dışında da bizim kurbanlarımızı bekleyen mazlum, mağdur, fakir, fukara, milyonlarca, milyarın üzerinde insan var. Hem Türkiye Diyanet Vakfı olarak hem de diğer vakıflar, sivil toplum kuruluşları olarak yurt dışında da vatandaşlarımızın bize emanet ettiği kurbanları ulaştırdığımız insanlar var. Onların dualarını alıyoruz. Ülke olarak, Türkiye olarak onların duaları bizim için çok değerli, o dualarla ayaktayız.” Vatandaşlara hem kurban ibadetlerini hem de bayram ziyaretlerini en güzel bir şekilde yerine getirmelerini tavsiye eden Başkan Erbaş, “Bayram bir tatil değildir. Bunu tekrar tekrar söylememiz gerekiyor. Bayram, tatil değildir, bayramlar ziyaretleşme günleridir, bayramlaşma günleridir. Aynı zamanda sıla-i rahim vesilesidir. İmkanı olanlar sıla-i rahim yapsınlar. Bayramı Allah’ın rızasına uygun bir şekilde değerlendirsinler.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.