BAYRAMA 500 TON LOKUM

BAYRAMA 500 TON LOKUM
Türkiye’nin en önemli lokum üretim merkezlerinden Konya’da bu bayramda da ağızları tatlandıracak ürünler taze taze piyasaya sürüldü. Bayramda sadece Konya’da 400 tondan fazla lokum tüketiliyor

ASLAN PAYI MARKETLERİN

Bayram öncesi şekerleme sektöründe yoğun bir hareketlilik yaşanırken, Türkiye’nin en önemli lokum üretim merkezi olan Konya’da yurt içi ve yurt dışında tüketicilere sunulmak üzere üretim yapılıyor. Konya’da sadece ramazan bayramında 400-450 ton lokum satışı gerçekleştiği, ilçelerle birlikte rakamın 500-550 tona kadar ulaştığı kaydedildi. Büyük bir sektör olan lokum alışverişinin yüzde 75’i marketlerde yapılırken geriye kalan yüzde 25’lik kısmı ise kuruyemişçiler ve bakkallar satıyor. 

KALİTELİ LOKUM NASIL OLUR?

Lokum üreticileri kaliteli bir lokumun nasıl anlaşılacağını da gazetemiz okurlarıyla paylaştı. “Öncelikle lokumun çok pişmesi gerekir. Lokuma iki parmağımızla bastığımız zaman lokum içine göçmemeli, bıraktığımız zaman da toparlamalı. Birinci önceliğimiz bu. Lokum görüntü itibari ile parlak ve cam gibi görünmeli. Ağızda çabuk erimemeli. (gayseli lokumlar hariç) İçli yani kuruyemişli lokumlarda içinin kuruyemişi kaliteli olmalı, lokum adedine düşen kuruyemiş yoğunluğu çok olmalı.”

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.