Bayramda şenlikli sofralara dikkat! Keyifle yerken üzülmeyin

Bayramda şenlikli sofralara dikkat! Keyifle yerken üzülmeyin
Adanalı tatlı ustası, ucuz tatlılara konulan katkı maddeli ve gıda boyalı yer fıstığına karşı uyararak, tatlıda ucuz kullanılan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi.

Adanalı tatlı ustası, ucuz tatlılara konulan katkı maddeli ve gıda boyalı yer fıstığına karşı çağrıda bulunarak, tatlıda ucuz kullanılan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi.

Ramazan Bayramı'na sayılı vakitler kala, tatlıcıları da telaş sardı. Bayrama ikramlık tatlı düşünenlerin tepsi tepsi siparişleri gelirken, tatlı ustaları ise merdiven altı diye tabir edilen ucuz tatlılardaki oyunlara dikkat çekti.

KALİTESİZ MALZEME KULLANIYORAR

Röportaj veren, Tatlıcı Zeynep Geyik, Ramazan'da yoğun sipariş aldıklarını söyledi. Geyik, "Ramazan Bayramı öncesinde yoğun tatlı siparişleri aldık. İnsanlar eve gelen misafirlerine ikram etmek için künefe, katmer ve Adana Bombası siparişi verdi. Bunları hazırlamaya başladık. Yoğun bir mesai gerçekleştirerek siparişleri karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

KEYİFLE YERKEN ÜZÜLMEYİN

Vatandaşların tatlıyı güvendikleri yerden almalarını öneren Geyik, "Vatandaşlar tatlıları bildikleri, güvendikleri tatlıcılardan tüketmelilerdir. Maalesef son zamanlarda tatlı yaparken hileleri de artmaya başladı. Yer fıstığını artık makinede öğütüyorlar ve gıda boyası ile boyayıp kullanıyorlar. Vatandaşın bunu anlaması gerçekten mümkünaatı yok . Tatlıda kullanılan kalitesiz yağ kullanmak mide rahatsızlıklarına sebep olur ve zehirlenmeye neden olur. İyi bir tatlı ortaya çıkartmak için kaliteden kaçınılmaması gerekiyor. Keyifle tatlı yerken üzülmeyin" dedi.

VATANDAŞLAR MUHAKKAK DİKKAT ETMELİ

Ispanak ve yer fıstığının Antep fıstığı gibi kullanıldığını aktaran Zeynep Geyik, daha sonra şunları söyledi:

"Kaliteli Antep fıstığı kullanmak da tatlıda çok mühimdir. Maalesef hile yapan işletmeler bizim sektörümüzde de var. Gıda boyasıyla yer fıstığını öğütüp Antep fıstığı gibi kullanırlar. Ispanak dahi kullanan var. Tüketici yeşil rengi görünce fıstık sanıyor. Ceviz yerine ise ayçiçeği çekirdeği içi kullanılıyor. Fiyat konusunda tüketici dikkat etmeli."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.