Bayramı başka boyuta taşıdılar

Bayramı başka boyuta taşıdılar
Eskilerin her zaman için dilinden düşürmediği bir söz vardır. “Nerede o eski bayramlar?” Peki, şimdiki bayramların eski bayramlarla farkı nedir? Cevabı bulmak zor… Ama Çatörenliler, eski bayramlardaki kaynaşma duygusunu, futbolla yeniden aşılamaya başladı

Konya’nın Akören ilçesine bağlı Çatören Mahallesi’nde, ender bir bayram geride kaldı. Kendileri ile bayramlaşmaya gelen misafirlere önce şeker ikram eden Çatörenliler, ardından Harmantepe olarak adlandırdıkları köyün en ferah bölgesinde futbola davet etti. Çekişmeli geçen maçlarda kazanan, birlik ve beraberlik duygusu oldu. Büyüklerin eski günleri konuştuğu, gençlerin sıkılarak telefonla oynadığı rutin bayramlar, yerini gecenin 3’üne kadar devam eden çekişmeli futbol maçlarına bıraktı.

RAMAZAN’DA DA OYNADILAR

Çatören halkı, sadece bayramda değil, Ramazan’da da futbolla iç içe oldu. Ücretsiz halı sahanın yapılmasının ardından iftar sonraları soluğu burada alan bölge halkı, civar köy ve mahallelerden gelen takımlarla maç yapmaya başladı. Hem fazla kaçırdıkları yemekleri eritmek, hem de spor yapmayı amaçlayan Çatörenliler, farkında olmadan bölgede futbol karnavalı başlattı.

CİVAR KÖYLER DE AKIN ETTİ

Ramazan ayında iftardan sonra burada buluşan Çatören halkına, civar ilçe ve köylerden de rakipler geldi. Çatören, küçük bir mahalle olmasına rağmen, civarda bulunan Kayasu ve Hatunsaray ilçesi başta olmak üzere, Alan, Akkise, Çomaklar, Sadıklar gibi yerlerden de birçok rakip ağırladı.

İZLEYENLER BİLE ZEVK ALDI

Kıran kırana geçen maçlarda kadroya giremeyenler ise, hem yedek futbolcu hem de seyirci olarak saha kenarında görev yaptı. Oynanan futbol ve maç içindeki esprili konuşmalar, oynayanlar kadar izleyenlere de keyifli dakikalar yaşattı. Karşılaşmaların ardından, herkese soğuk içecekler ikram edilerek uğurlandı.

Haber: Hasan Yıldırım

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.