BBP MKYK toplandı

BBP MKYK toplandı
BBP Genel Başkanı Destici:- "Sayın Cumhurbaşkanı'nın dışarıda bu şekilde ağır sözlerle eleştirilmesi ve sanki dünyanın önüne, Batı'nın önüne atılması bizi rahatsız etmiştir"- "100 bin kaçak Ermeni sınır dışı edilmeli"

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında yapılan protestoları eleştirerek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın dışarıda bu şekilde ağır sözlerle eleştirilmesi ve sanki dünyanın önüne, Batı'nın önüne atılması bizi rahatsız etmiştir." dedi.

Destici, parti genel merkezinde Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terörle mücadeleye ilişkin Destici, terörün sadece silahlı mücadele ile yok edilemeyeceğini, terörün finansman, lojistik ve dış desteğinin kesilmesi gerektiğini yineledi, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Destici, dokunulmazlıkların derhal kaldırılmasını istedi, AK Parti, CHP ve MHP'nin bu konuyla ilgili "top çevirdiğini" savundu.

Sur gibi terör operasyonlarının yapıldığı yerlerin yeninden inşasında acele edilmemesi ve tüm teröristlerin yok edilene kadar beklenmesi gerektiğini ifade eden Destici, söz konusu yerlerde yine bir operasyon olursa inşaat faaliyetlerini yenilemek gerekeceğini, bunun da rant yaratacağını söyledi.

- Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma

Azerbaycan ve Ermenistan arasında son zamanlarda yaşanan gerginliğe ve çatışmalara dikkati çeken Destici, Ermenilerin 1900'lü yılların başından beri Azerbaycan Türklerini katlettiğini ve topraklarını işgal ettiğini vurguladı. Hocalı katliamı ya da Dağlık Karabağ bölgesinin işgalinin Batı ve Rusya tarafından seyredildiğini belirten Destici, her zaman ilk saldıranın Ermenistan olduğuna değindi. Destici, Türkiye'nin kaçak olarak yaşayan 100 bin Ermeniyi derhal sınır dışı ederek tepkisini göstermesini istedi.

Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Azerbaycan'ı ziyaret ederek destek vermesi gerektiğini ifade etti.

- Maryland'deki caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür

BBP Genel Başkanı Destici, ayrıca ABD'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştiri ve protestoları doğru bulmadığını söyledi.

Mustafa Destici, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın dışarıda bu şekilde ağır sözlerle eleştirilmesi ve sanki dünyanın önüne, Batı'nın önüne atılması bizi rahatsız etmiştir. Öbür taraftan da eleştirilere çok aşırı dozda karşılık verilmesi ve tahammül gösterilememesi, hoşgörüyle yaklaşılamaması da yine bizim tarafımızdan yanlış olarak değerlendirilmiştir. Dış politika milli bir politikadır. İçeride her türlü eleştiriyi yapabiliriz ama dışarıya çıkınca, Cumhurbaşkanı'ndan başlayarak bütün Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının birlik, beraberlik ve kardeşlik görüntüsü vermesinin zorunluluğunu bir kere daha ifade etmek istiyoruz."

Yabancıların bir şey söylemesine fırsat vermeden inanç ve fikir hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği görüşünü dile getiren Destici, yargı bağımsızlığının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Mustafa Destici, Maryland'te Amerika'nın en büyük camisinin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen olayın aydınlatılamadığını anımsattı, davaya bakan savcının İstinaf Mahkemesi'nde görevlendirilmesi ile yine bir savcı değişikliği ile karşı karşıya kaldıklarını ve bundan dolayı üzgün olduklarını sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.