Bbp Olağanüstü Ankara İl Kongresi

Bbp Olağanüstü Ankara İl Kongresi
BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Paris'teki terör saldırılarının karşısında olduklarını belirterek, "Terör ve şiddet kimden gelirse gelsin kime karşı yapılırsa yapılsın karşı olduğumuzu ifade etmek gibi bir yükümlülüğümüz var" dedi.

Destici, partisinin Olağanüstü Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 22 yıllık bir siyasi hareket olduklarını hatırlatarak, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle andı.

Dünya coğrafyasında ve Türkiye'de büyük hadiseler yaşandığını, kan ve gözyaşı içinde olunduğunu dile getiren Destici, buna küresel ve emperyalist güçlerin sebep olduğunu anlattı. Fransa'daki saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Destici, ne içeride ne dışarıda böyle bir saldırıyı tasvip etmediklerini kaydetti.

Fransa'ya saldırı olduğu gün Yemen'de de Irak'ta da yüzlerce insanın öldüğünü dile getiren Destici, Batı'nın bu durumdan ders alması ve bütün saldırıları durdurması gerektiğini söyledi. Destici, "Fransa'da, Almanya'da, Amerika'da da saldırı olmasın ama Filistin'de de olmasın" dedi. 

Destici, İslam coğrafyalarında ölen insanlar için duyarlı davranılmadığına dikkati çekerek, Batı'nın adaleti sadece kendi vatandaşları için değil bütün insanlık için istemesi gerektiğini söyledi.

Batı'nın, saldırıları İslam coğrafyalarındaki zulümlerine dayanak yapmak için fırsata dönüştüreceğini ve bunun bedelini Müslümanlara ödeteceğini vurgulayan Destici, "Biz Müslümanlar asla onlara bu fırsatı vermemeliyiz. Bu saldırıların karşısında olduğumuzu yüksek sesle dile getirmeliyiz. Terör ve şiddet kimden gelirse gelsin kime karşı yapılırsa yapılsın karşı olduğumuzu ifade etmek gibi bir yükümlülüğümüz var" diye konuştu.

 

-"BBP döneminde idamı geri getireceğiz"

Destici, Çözüm Süreci'ne de değinerek, bunun "çözüm süreci değil bölünme ve ayrışma süreci" olduğunu savundu. Bu süreçte PKK'nın daha da güçlendiğini iddia eden Destici, bölgede Türk askeri bulunmasından rahatsızlık duyulduğunu, Türkiye'yi yönetenlerin buna ses çıkarmadığını ileri sürdü.

Fransa'nın saldırıların ardından idamı konuşmaya başladığını dile getiren Destici, Türkiye'nin terör nedeniyle 30 yıldır binlerce kaybı olduğunu, BBP iktidarı döneminde idamı geri getireceklerini söyledi. Destici, milletin ve ülkenin aleyhindeki yasaları iptal edeceklerini sivil ve demokratik bir anayasayla devleti yöneteceklerini belirtti.

Ülkenin ve vatandaşların ekonomik kriz içinde olduğunu savunan Destici, işsizlik rakamlarının arttığını, 25 milyona yakın insanın açlık sınırında yaşadığını dile getirdi.

Destici, 2015 seçimlerinde BBP'nin sahada olacağını ve Meclis'te yerini alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.