'Bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler'

'Bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Aralık operasyonu ile ilgili ''Olay, bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İki gözü dahi görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp, 122 kişiyi içeriye alanlar işte bunlardı'' dedi. Erdoğan, ''O insanların şik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçeride ya da dışarıda, algı operasyonları yoluyla, yalan haberler, yalan manşetler yoluyla, Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla, hiçbir şekilde uzlaşmayacağız, onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz" dedi.

14 Aralık operasyonuna değinen Erdoğan, ''Olay, bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İşte, açıkça zaten söylüyorlar. İki gözü dahi görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp, 122 kişiyi içeriye alanlar işte bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Aralık operasyonunu eleştiren Avrupa Birliği'ne de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, "Acaba AB ne der, acaba AB bizi alır mı almaz mı, bizim böyle bir derdimiz yok, lütfen siz kendi aklınızı kendinize saklayın" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''İçeride ya da dışarıda, algı operasyonları yoluyla, yalan haberler, yalan manşetler yoluyla, Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla, hiçbir şekilde uzlaşmayacağız, onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz.

Türkiye'de hamdolsun çok güzel gelişmeler yaşanıyor. İnşallah çok daha iyi, çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir. Bütün bu yaşananlar, şunu kesinlikle unutmayalım ki Türkiye'nin, o yeni Türkiye'ye yönelik tohumlarının atılış sürecidir. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Türkiye'nin eski günlere döneceği umuduyla kirli işlere, kirli ilişkilere yeltenenler, kirli ittifaklara girenler bunun cevabını alıyorlar ve almaya da devam edecekler.

Dün, bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve tamamen hukuk içinde yürütülen operasyon karşısında, içeride ve dışarıda, haddi aşan, insafı aşan, asıl niyetleri ortaya koyan bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye'nin bütün aktörleri, eski Türkiye'yi özleyen tüm taraflar, ittifak halinde, koro halinde, savcılarımıza, hakimlerimize, emniyet görevlilerimize, belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya çalışıyor. Düşünebiliyor musunuz  Adımlar atıldığı anda Avrupa Birliği'nden hemen birisi çıkıyor, açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun  Neyi biliyorsun? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar ister basın mensubu olsun gerekli cevabı alacaklardır. Onları bu ülkede egemen duruma getirmemiz mümkün değil. Acaba AB bizi alır mı almaz mı? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Kendi aklınızı kendinize saklayın.

Avrupa Birliği kalkıp ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlarla ilgili şu anda güvenlik güçlerimizin attığı bir adıma, hukukun attığı bir adıma kendisinde müdahale yetkisi aramasın, lütfen kendi işine baksın.

Olay, bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İşte, açıkça zaten söylüyorlar. İki gözü dahi görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp, 122 kişiyi içeriye alanlar işte bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler. Biz bunların basın özgürlüğü ifadesinden ne demek istediğini anlarız. Bize zaman zaman gelirler. İçeride gazeteciler var derler. Adet 7 tane. Bu 7 kişinin suçları bekçi polis öldürmeye varıncaya kadar her şeyi önlerine koydum. Şimdi ne diyorsunuz? Cevap yok.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum