Bekçi alımında "kötü şöhretli tanınmama" şartı

Bekçi alımında "kötü şöhretli tanınmama" şartı
Mardin merkez ve ilçelerine alınacak çarşı ile mahalle bekçilerinde 'kötü şöhretli tanınmama' şartı aranıyor

MARDİN (AA) - Mardin'in merkez ve ilçelerine sözlü ile yazılı sınavla alınacak 653 çarşı ve mahalle bekçisine "kötü şöhretle tanınmama" şartı getirildi.

İçişleri Bakanlığınca Mardin merkez ve ilçelerinde 653 çarşı ve mahalle bekçisi istihdam edilecek. Bakanlığın duyurusunun ardından Valilik ya da kaymakamlıklara başvurularını gerçekleştiren adaylar, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, başarı sağlayanlar çarşı veya mahalle bekçisi olarak göreve başlayacak.

İlk etapta, Artuklu'ya 214, Dargeçit'e 20, Derik'e 25, Kızıltepe'ye 126, Mazıdağı'na 30, Midyat'a 83, Nusaybin'e 85, Ömerli'ye 20, Savur'a 30 ve Yeşilli'ye 20 kişilik kontenjan ayrıldı.

Söz konusu duyuruda yer alan "Adaylarda aranacak şartlar" bölümü, alımların hassasiyet ve titizlikle yapılacağını ortaya koydu.

Başvuruda, "Türk vatandaşı olmak, en az ilkokulu bitirmek, askeri görevini bitirmiş ve 30 yaşın üstünde olmamak, görevini yapmaya engel teşkil edebilecek bir hastalık veya sakatlığın bulunmadığını sağlık kurulunca verilen raporlarla belgelendirmek, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, kamu haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum olmamak" gibi şartların yanı sıra "Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmama" şartı da dikkati çekti.

Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da da benzer şartların arandığı bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.