Bektaş: Tarımsal sulama sorunu çözülmeli

Bektaş: Tarımsal sulama sorunu çözülmeli
TBMM Plan Bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Konya Milletvekili Bektaş, “Konya, kendisine en yakın üretimi yapan ilden yüzde 50 daha fazla tarım ve hayvancılığa katma değer sunan bir ildir ancak çölleşmeye terk edilmiştir" dedi.

TBMM Plan Bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan CHP Konya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Barış Bektaş, ”Konya, kendisine en yakın üretimi yapan ilden yüzde 50 daha fazla tarım ve hayvancılığa katma değer sunan bir ildir. Ancak çölleşmeye terk edilmiştir. Çölleşmenin önüne geçilmesi ve tarımsal sulama sorunun çözümüne ülke problemi olarak bakılarak, biran önce çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi. Bektaş konuşmasında, “Konya, kendisine en yakın üretimi yapan ilden yüzde 50 daha fazla tarım ve hayvancılığa katma değer sunan bir ildir ancak çölleşmeye terk edilmiştir. 13 tarımsal üründe en yüksek üretimi yaparak ülkede lider konumdadır. Et, süt, yumurtada da Türkiye birincisidir. Kısaca, Konya'nın problemi sadece bölgenin değil, ülkemizin problemidir. Doğanın dengesini bozacak projeler yerine, çölleşmeyi engelleyecek projelere ağırlık verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.