Bel Fıtığı Ağrısında Tek Bir Uygulama ile Nasıl Rahatlarız?

Bel Fıtığı Ağrısında Tek Bir Uygulama ile Nasıl Rahatlarız?
Eğer bel fıtığı hastalığınız kronik halde değilse henüz başlangıç aşamasında ise ayakta bulunan noktalara yapılacak masajın sizi çok rahatlatacaktır.

Eğer belinizde ciddi bir kanal daralması varsa bu rahatsızlık ile ilgili geçici ve mucizevi gibi anlatılan çözümlere kulak vermeniz doğru olmayacaktır. Eğer hastalık kronik halde değilse henüz başlangıç aşamasında ise ayakta bulunan noktalara yapılacak masajın sizi çok rahatlatacağını söyleyebilirim. Bunu kendi kendinize bile yapabilirsiniz. Fotoğrafta mavi ile işaretlenmiş bölge beldeki kas noktalarını gösterir. Kırmızı ile işaretlenen yerler ise kemiklerle ilgili bölgeyi gösterir. Burada sorunun nerede olduğunu anlamak isterseniz öncelikle ilgili bölgede elinizle hassas noktayı aramalısınız. Acı ve hassasiyeti bulduğunuz nokta aslında sorunun nerede olduğuna bir işarette bulunacaktır. İlgili bölgeyi baş parmağınızla yılan ya da solucan yürüyüşü dediğimiz bir teknikle masaj yapar, bunu da gün içinde 5 kez 3 er dakika olarak devam ettirirseniz belinizdeki sorunda büyük bir rahatlama görebilirsiniz. Aynı uygulamayı aktivatör yardımı ile de yapabilirsiniz. Ancak bası uygulaması ve masajda abartılı uygulamalar size faydadan çok zarar verebilir. Bu yüzden bir fizyoterapistten yardım almanız gerekir. Burada sağlık profesyonellerinden faydalanamadığımız durumlarda geçici rahatlama için kullanabileceğiniz bir yöntem aktarmaya çalıştık. Sağlıklı günler dileriz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.